Title of a News Article

Urfa'da Atatürk anıldı...

Urfa'da Atatürk anıldı...
banner206

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81'inci yıl dönümünde Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen törenle anıldı. Tören, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuğa’nın Çelenk Sunumu ile başladı. Saatlerin 09.05'i göstermesiyle çalan sirenlerle birlikte saygı duruşunda ve ardından İstiklal Marşı okundu.

10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerine Vali Abdullah Erin, BŞB Zeynel Abidin Beyazgül,  Tugay komutanı Tuğ .general Oktay Ağbuba, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, il Emniyet müdürü  Selçuk Doğuş , Jandarma il komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, Ak parti Şanlıurfa il Başkanı Bahattin Yıldız ,Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş , Karaköprü Belediye Başkanı Metin Beydilli Haliliye Belediye Mehmet Canpolat, CHP il Başkanı Hayrettin Cıdır, MHP İl Başkanı Mahmut Güneş ,İYİ Parti il Başkanı Fedai Çakmaklı, kamu kurum amirleri ve askeri erkan katıldı.

BAŞKAN BEYAZGÜL’DEN 10 KASIM MESAJI Gazi Mustafa Kemal’in yaşamı, düşünceleri ve tarihe mal olmuş, eşine az rastlanır başarıyla tüm dünyanın saygısını kazandığını vurgulayan Başkan Beyazgül, mesajında şu ifadelere yer verdi. “Bugün, işgal altında kalan yurdumuzun bağımsızlığını kazanmasını ve yeniden inşa edilme dönemini başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. Yıl dönümü. Ülkemizin her yerinde oluşturduğu birlik ve beraberlik ile İstiklal Mücadelesinin Zafere dönüşmesini sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ve başlattığı devrimler halen tazeliğini korumaktadır. Birlik ve Beraberliğimiz bugün de devam etmekte, hükümetimizin attığı demokratik adımlar Cumhuriyetimiz ile birlikte yükselişini devam ettirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2019, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142