Title of a News Article

Urfa'da bir ilk...

.

Urfa'da bir ilk...
banner206

 Şanlıurfa’nın Karaköprü Belediyesi tarafından ilçenin Akbayır mahallesinde 9 bin m2 alan üzerine yaptırılacak olan Kültür Sarayı’nın temeli atıldı. Temel atam töreninde konuşan Başkan Baydilli, “Karaköprü Belediyesi olarak bugüne kadar yaptığımız projelerle her zaman örnek gösterildik” dedi.

 

Daha yaşanabilir bir Karaköprü yaratmak ve örnek projelerle ilçe halkının hayatını kolaylaştırıcı hizmetler üretmek isteyen Karaköprü Belediyesi Kültür Sarayı projesini hayata geçirdi. İlçenin Akbayır ve Doğukent mahalleleri arasında bulunan 9 bin m2’lik alana inşa edilecek olan kültür sarayı projesi için görkemli bir temel atma töreni düzenlendi. 

 Düzenlenen törene; Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin yanı sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilli Adayı Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy ve çok sayıda davetli katıldı.

 Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karaköprü’nün bu denli gelişip büyümesinde Karaköprü eski Belediye Başkanı şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi’nin büyük emeği olduğunun altını çizdi.

 BAŞKAN ÇİFTÇİ’YE TEŞEKKÜR

Karaköprü Belediyesi olarak birbirinden başarılı projelere imza attıklarını ifade eden Başkan Baydilli, “Karaköprü Belediyesi olarak bugüne kadar yaptığımız projelerle her zaman örnek gösterildik. Bu projelerin büyük bölümünde eski Başkanımız şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Nihat Çiftçi’nin imzası bulunuyor. Huzurlarınızda ona bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 

 

BAŞKAN BAYDİLLİ: “PROJE 15 AYDA BİTİRİLECEK”

“Gece gündüz demeden çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz” diyen Başkan Baydilli, “Ak Parti’nin AK belediyeleri olarak daha yaşanabilir bir Karaköprü yaratmak ve örnek projelerle ilçe halkının hayatını kolaylaştırıcı hizmetler üretmek için ekibimizle birlikte gece gündüz demeden çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Bugün’de Karaköprü’müz ve Şanlıurfa’mız için çok önemli olan bir projemizin temelini siz değerli misafirlerimizle birlikte atacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum. İlçemizin Akbayır mahallesinde 9 bin m2 alan üzerine inşaa edeceğimiz kültür sarayımız hem Şanlıurfa’mızda hem da ilçemizde önemli bir eksikliği gidereceğini düşünüyorum. Kültür sarayı projemiz yaklaşık 15 ay gibi kısa bir sürede tamamlayıp halkımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Ben kültür sarayımızın öncelikle; ilçemize, Şanlıurfa’mıza ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. 

 Başkan Baydilli’nin konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, “Bizim 763 proje içerisine almış olduğumuz Karaköprü ilçesindeki projelerin 4’üncüsünün temeli atılıyor. 5.’si Yaşam Parkıydı ihalesi gerçekleştirildi. 16 Milyon 300 Bin TL’ye ihalesi yapıldı. Kaynağı çözülmüştür. İnşallah Metin Başkanımız yakın bir zamanda Yaşam Parkı Projesinin de temelini atar. 6. Projemiz teleferik projesiydi. O da Bakanlık, Devlet Planlama Teşkilatı, İller Bankası ve yine meclisimizin vermiş olduğu yetkiye dayanılarak kalan kısmı kredi kullanma suretiyle dosya tamamıyla ihaleye hazır hale geldi. İnşallah Metin Başkanımız ihale gününü alır. Ve Karaköprü’müz 2 yılda yerel yönetimde taahhüt etmiş olduğu tüm projelere kavuşmuş olur” dedi.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ: “KARAKÖPRÜ GEÇİNCE İSTER İSTEMEZ KALBİM BİR BAŞKA ATIYOR”

“Karaköprü geçince ister istemez kalbim bir başka atıyor” diyen Başkan Çiftçi, “Karaköprü evladımız gibi şehir anlamında elimizde şekillendi. Ama iyi ki şekillendi. İyi ki kendimizi verdik. İyi ki kadromuzla birlikte böyle güzel bir ilçeyi şekillendirmenin gururunu yaşıyoruz. Allahın izni ile Karaköprü’de elde ettiğimiz tecrübeler bu defa 12 kardeş ilçe ilave edildi. 13 ilçemize birlik beraberlik içerisinde kaptanımız Sayın Bakanımızın önderliğinde tüm vekillerimizle, ilçe Belediye Başkanlarımızla, seçilmişlerimizle ve en önemli olan Şanlıurfa halkıyla birlikte Allahın izni ile her yeri güzelleştirmeyi hedefliyoruz. Karaköprü İlçemizdeki Kültür merkezi projesi Şanlıurfa’nın tamamına yetiyor. 9 bin m2 kapalı alana sahip bir projedir. Karaköprü Belediyesi’nin sayesinde Büyükşehir Belediyesi olarak ta bizde bir projenin sorumluluğunun altından kalkmış oluyoruz. Kültür Merkezi projesi Şanlıurfa’nın tamamına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. 

 ÇELİK: “SÖZ VERMEK GERÇEKTEN DE ÇOK ÖNEMLİDİR”

Kültür Merkezinin Karaköprü’ye, Şanlıurfa’ya hayırlar getirmesini Cenab-ı haktan niyaz ederek sözlerine başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik ise, “Şanlıurfa’mız gelişiyor, değişiyor. Daha da gelişecek. Daha yapılması gereken çok hizmetler var. Bu projeleri gerçekleştirirken planlı programlı bir şekilde gerçekleştirdiğimizi hepiniz biliyorsunuz. Söz vermek gerçekten de çok önemlidir. Şanlıurfa’nın Şanlıurfalıların beklediği şey, bir şeyi ya yapmamak, ya da söz veriyor iseniz mutlaka yapmanız gerekiyor.  Biz bildiğiniz gibi 2011 yılında 400 proje dedik. Allaha şükür 4. Yılın sonunda Şanlıurfalıların huzuruna çıkıp ve dedik ki sizlere söz verdik. Buyurun yaptıklarımızı da sizlere emanet ediyoruz dedik. Helalleştik ve buradan ayrıldık. Aynı şekilde yerel yöneticilerimiz de hangi sözü verdiyse bu sözleri gerçekleştirmek için canla başla önümüzde ki 3-4 yıl içerisinde çalışıp bunları Şanlıurfalılara söz verdik. Yaptık şeklinde karşılarına çıkacaklar” dedi

 

ÇELİK: “SÖKE SÖKE ANKARA’DAN ALIP GETİRECEĞİZ”

“Şanlıurfa’da yok yok, her şey olacak. Gelmiyor, gelmiyor yok. Söke söke Ankara’dan alıp getireceğiz” diyen Çelik, “Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Bey’i tebrik ediyorum. Projelerin bir an önce realize edilmesi konusunda bu gayretli çalışmaları ve bu kadar muazzam bir Kültür Merkezinin bir an önce yapılması konusunda ki gayretleri takdire şayan. Tabii ki ilçemizin bu ve benzeri projelerin alt yapısının oluşmasında Şuanda Büyükşehir Belediye Başkanımız olan Sayın Nihat Bey’in de büyük katkıları var. Ona da teşekkür ediyorum. Biz ağabeyleri olarak her zaman onların en büyük destekçileri olacağız. Ve birlikte Şanlıurfa’da yok yok her şey olacak. Gelmiyor, gelmiyor yok. Söke söke Ankara’dan alıp getireceğiz Allahın izni ile” diye sözlerini noktaladı. 

 Konuşmaların ardından 15 ayda tamamlanması planlanan kültür merkezinin temelini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli birlikte attı.  

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2015, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195