Title of a News Article

Urfa'da güzel gelişme oldu

Urfa'da güzel gelişme oldu
banner206

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu 2020 yılı Eylül ayı olağan toplantısı, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

​Ticaret Borsası Başkanlığı’nın ev sahipliğinde meclis salonunda maske ve mesafe kurallarına uyularak 15 dakikayı aşmayacak şekilde düzenlenen toplantıda, Şanlıurfa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından açılan sedef işlemeciliği kursu ve yapılan faaliyetler hakkında üyelere bilgi verildi. 23 eski hükümlünün proje başvurularının incelendiği toplantıda, eski hükümlülerin kendi işlerini kurabilmelerine destek sağlanması amacıyla projelerinin Adalet Bakanlığı’na ve ilgili kurumlara gönderilmesine karar verildi.

​Pandemi süreci nedeniyle açık ceza infaz kurumlarındaki hükümlülerin izne gönderildiğini belirten Başsavcı Öztoprak; “Kapalı ceza infaz kurumlarında Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Adalet Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda çok sıkı tedbirler uyguluyoruz. Kendi aldığımız ilave tedbirleri de hayata geçirmiş bulunuyoruz. Ceza evinden tahliye olarak açmış olduğumuz kurslarda eğitim gören ve aldığı desteklerle kendi kaynak atölyesini açan kardeşimize de işlerinde başarılar diliyoruz. Başvurularını aldığımız 23 projeninde takibini yaparak eski hükümlülerimizin yeni işlerinin patronları olması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi. Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak’ın yanı sıra Cumhuriyet Savcısı Çağdaş Akı, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet KAYA, Ticaret Odası Başkanı İbrahim Halil PELTEK, İş Kur Müdürü Lezgin ÖZMEN ve ilgili kurum yetkilileri de katıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195