Title of a News Article

Urfa'da isot festivali başlar başlamaz...

Urfa'da isot festivali başlar başlamaz...
banner206
 Şanlıurfa'da bu yıl ilk düzenlenen isot festivali kortej yürüyüşü ve halk oyunları ekibinin gösterisiyle başlarken, festival sosyal medyada en çok konuşulan konular arasındaki yerini almayı da başardı.

 

 

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'İsot Festivali' başladı.

 

Festival, davul zurna eşliğinde halk oyunları ekibinin yöresel oyunlarını sergilediği gösteri ve Ulu Cami önünden kortej yürüyüşüyle başlarken sosyal medyada da şimdiden festival konuşulmaya başlandı.

 

Twitter'da trending topic listesine #isotfestivali ile girmeyi başaran festivalde şimdiden renkli görüntüler ortaya çıktı.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ve kurum amirleri kortej yürüyüşüne isot amblemi bulunan yaka broşu ile katılırken, festivalde isot kostümlüler de dikkat çekti.

 

 

Binlerce kişinin yer aldığı korteje çocuklar da isot kostümleriyle festivale renk kattı.

 

Çok sayıda vatandaş korteji görüntülemek için adeta birbiriyle yarıştı.

 

Kortejin ardından protokolün katılımıyla restorasyonu yapılan Barutçu Hanı ve İsot Serüveni Resim Sergisi Açılışı yapıldı.

 

Açılışta katılımcılara isotla tatlandırılan yiyecekler ikram edildi. 

 

Öte yandan festivalin tanıtımı için sosyal medyada #AcınınEnTatlısı hastaghi de kullanılmaya başlandı. Festival kapsamında gün içerisinde çeşitli etkinliklere sahne olacak.

İşte 2 gün sürecek festival programı:

AJANS URFA

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2017, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195