Title of a News Article

URFA'DAKİ AŞİRET IRAK'TA...

URFA'DAKİ  AŞİRET IRAK'TA...
banner206

Acem Aşireti Irak'da bir dizi gezi ve temaslarda bulundu.

Şanlıurfa'nın bilinen Aşiretlerinden Acem Aşireti,yardımlaşma ve dayanışma derneğinden bir heyet, Kuzey Irak'ta bulunan Akrabalarına iadeyi ziyarette bulundu. Acem Aşireti Dernek Başkanı Başkanı İş adamı Nedim Güzelakçaya başkanlığında ki heyette, Mehmet Büyük, Müslüm Muhammed , Mustafa Karagözlü,Mehmet Şahin,  Bedir Karagözlü, Ali Şeker, Mehmet Acem, Av. Emin Güneş ve İmam Güzelakçaka yer aldı. il olarak Kuzey Irak'ın Sınır ve Ticaret ilçesi olan Zaho'ya geçen Acem Derneği üyeleri, akrabaları tarafından karşılandılar. Zaho ilçesine bağl Darka Acem Kasabasında toplanan akrabalarla bayramlaşmadan sonra, bazı resmi ziyaretlerde gerçekleştirildi. 

Irak eski Cumhurbaşkanı Molla Mustafa Barzani'nin  mezarının bulunduğu Barzan Kasabasına da geçen Acem Aşireti derneği burada ki temaslarının ardından Irak'ın önemli Kentlerinden olan Dohuk'u gezdiler. iki gün Kentin tarihi ve Turistik yerlerinin gezen ve akraba ziyaretlerini yapan Acem Derneği üyeleri yurda döndü.

Acem Aşireti dernek Başkanı Nedim Güzelakçakaya, Irak'ta ki akrabalarının yakın ilgisinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi' Acem aşireti, üç ülkede akrabaları olan bir Aşirettir. ağırlıklı olarak Türkiye, Suriye ve Irak'ta köyleri bulunan Acem Aşiretine mensup akrabalarımız geçmişte hep bir araya geliyorlardı, bazı yaşanan gelişmelerden dolayı kopmalar olmuştu. Dernek olarak  akrabalarımızı tek çatı altında topladık, Irak'ta akrabalar bizleri ziyaret etmişlerdi, bizlede iadeyi ziyarette bulunduk. Bizleri en iyi şekilde ağırladılar. kendilerine sonsuz teşekkür ederim. İnşallah ikili ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz, 'dedi. 

Türkiye'den gelen Akrabalarına ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını ifade eden Mustafa Mirza, Mehmet Salih, Acem Aşiretinin Türkiye ve Suriyede ki akrabalarına selamlarını ilettiler. 

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2019, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195