Title of a News Article

Urfa ile ilgili korkunç tablo açıklandı

.

Şanlıurfa İl Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Türker, Şanlıurfa’da düzenlenen Trafik Haftası etkinliklerinde yaptığı konuşmada, Şanlıurfa genelinde 2015 yılında toplam 4 Bin 770 trafik kazasının meydana geldiğini belirterek, “Bu kazalarda 73 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3 Bin 500 vatandaşımız da yaralanmıştır” dedi.

 

UĞUR BUDAK

Şanlıurfa İl Karayolu Trafik Haftası komitesi tarafından Şair Nabi Kültür Merkezinde bir tören düzenlendi. Trafik Haftası törenine Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Haliliye Belediye Başkan yardımcısı Osman Uludağ, Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Karageçili,çok sayıda jandarma, polis ve öğrenci katıldı. Trafik haftası konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye girenler ödüller verildi. Etkinliklerde trafik kontrolünde kullanılan birçok malzeme sergilendi.

 

Sezer: Trafikte en önemli olan şey; kuralların hâkimiyetidir

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Yardımcısı Uğur Sezer

trafik hayatımızın bir parçası, biz de trafiğin bir parçasıyız. Ya şoför olarak ya yolcu olarak yada yaya olarak her gün hayatımızda trafiğin içindeyiz. Trafikte en önemli olan şey; kuralların hâkimiyetidir. Kuralların hakimiyetinin olmadığı yerde kaos olmakta, kazalar olmakta. Bilinçli yaya ve şoförler olmadığı takdirde her gün kendi canlarımızı, ailelerimizden birer parçalarımızı yitirmekteyiz. Trafik Haftası etkinliklerinde tüm illerimizde halkımıza, vatandaşımıza ve özellikle de gençlerimize trafik bilincinin aşılanması hedeflenmektedir” dedi.

 

Türker: Trafik kazalarının yüzde 98’i insan hatası

İl Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Türker de, yaptığı konuşmada, ülkemizin her geçen gün gelişmekte ve büyümekte olduğunu dile getirerek, “Maalesef bu gelişme trafik konusunda kendini henüz ortaya koyamamıştır. Meydana gelen trafik kazaları sonucunda her sene binlerce insanımız hayatını kaybetmekte, on binlerce insanımız ise yaralanmaktadır. Trafik terörü olarak anılan trafik sorununu çözmek için bütün dünyada kabul edilen üç konu üzerinde önemle çalışmak gerekmektedir, bunlar eğitim, mühendislik ve denetimdir. Olması gereken ilk iş küçük yaştan itibaren çocuklarımıza trafik eğitimi vermektir. Trafik kazalarının yüzde 98’inin insan hatasından dolayı meydana geldiği düşünüldüğünde bu konunun önemi çok iyi anlaşılacaktır” diye ifade etti.

 

“1 Milyon 200 Bin trafik kazası oldu”

Ülkemizde 2015 yılında 1 Milyon 200 Bin trafik kazasının meydana geldiğini vurgulayan Türker, “Meydana gelen bu kazalar sonucunda 285 Bin 59 kişi yaralanmış, 3 Bin 524 kişi ise malasef hayatını kaybetmiştir. Şanlıurfa genelinde ise 2015 yılında toplam 4 Bin 770 kaza meydana gelmiş, bu kazalarda 73 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3 Bin 500 vatandaşımız da yaralanmıştır. Bu kazaların oluşumundaki sebepler incelendiğinde aşırı hızdan kaynaklanan kazaların oranı yüzde 50’dir. Gelişmiş ülkelerde ise aşırı hızlın kazalardaki etkisi yüzde 30 civarındadır. Hedeflerimizi yakalamanın en önemli yolu geleceğin şoförleri olan çocuklarımıza bilinçli bir trafik eğitimi vermekle mümkündür” şeklinde konuştu.

Daha sonra davetlilere, emniyet kemerinin önemini anlatan bir video sunumu izletildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195