Title of a News Article

Urfa imza kampanyasına katılım sağladı

Urfa imza kampanyasına katılım sağladı
banner206

Birlik Vakfı, Ayasofya'nın ibadete açılması için  imza kampanyası başlattı.

Fethin sembolü, Fatih'in kılıç hakkı Ayasofya Camii'nin tekrar ibadete açılması için imza toplanıyor. İstanbul'da 24 Kasım 1934'den bu yana müze olarak kullanılan tarihi caminin tekrar ibadete açılması için, sivil toplum kuruluşları ve vakıflar yurdun dört bir yanında imza kampanyası başlattı. Türkiye genelinde toplanan imzalar Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. 86 yıl önce Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye çevrilen Ayasofya'nın yeniden cami olması için açılan davada Danıştay'ın 2 Temmuz'da hükmünü vermesi bekleniyor.

KIZILELMA 'AYASOFYA CAMİ OLSUN'

Birlik Vakfı Şanlıurfa şube Başkanı Av. İbrahim Halil Kızılelma ve yönetimi, Kent merkezinde kurulan standta imza kampanyasına eşlik ettiler. Birlik Vakfı Şanlıurfa şube başkanı İbrahim Halil Kızılelma, kurulan imza kampanyasına halkın tam destek verdiğini ifade etti.

Kızılelma burada kampanyaya ilişkin yaptığı açıklamada, Ayasofya'nın tekrar ibadete açılmasını halk olarak istediklerini belirterek, "Çünkü Ayasofya, Fatih Sultan Mehmet'in emanetidir." dedi.Ayasofya'nın fethin sembolüdür., "Ayasofya, Fatih Sultan Mehmet'in Müslümanlara bir armağanıdır. Buranın ibadete açılmasını ve tüm İslam dünyasından insanların gelip burayı ziyaret edip namaz kılmasını istiyoruz. Birlik Vakfı olarak Türkiye'deki 55 şubemizin başlattığı imza kampanyasına halkımızdan destek istiyoruz. Umudumuz inşallah Ayasofya'nın ibadete açılmasıdır."  dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2020, 20:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195