Title of a News Article

Urfa'nın kardeş şehri TBMM'de

Urfa'nın kardeş şehri TBMM'de
banner206
 Etiyopya’nın Harar Eyaleti Başkanı Murat Abdülhadi ve heyeti AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar’ı TBMM’de ziyaret etti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar görüşmede yaptığı konuşmada, Şanlıurfa’nın kardeş şehri olan Etiyopya’nın Harar eyaleti başkan ve heyetini mecliste ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

Peygamberler şehri olan Şanlıurfa ile İslam tarihi açısından önemli bir yeri olan ve Evliyalar Şehri olarak bilinen Harar eyaleti ile kardeş şehir olmasını önemsediğini belirten Kaçar, Türkiye ile Etiyopya'nın gelecek ile ilgili ortak vizyonu ortaya koyabilecek iradeye sahip iki önemli bölgesel güç olduğuna dikkat çekti. 

‘ÇOK ÖNEMLİ MESAFELER KAT EDECEĞİZ’ 
Milletvekili Kaçar açıklamasının devamında, “Türkiye olarak bütün Afrika ülkeleriyle olduğu gibi Etiyopya ile de kardeşlik temeline dayanan karşılıklı kazan-kazan temelini esas alan ve birbirinin hukukuna saygı gösteren bir anlayış içerisinde ilişkilerini daha ileri noktaya taşımayı hedeflemektedir. Türkiye'nin geçmişinde tek taraflı bakış anlayışı yoktur. Türkiye bütün insanları kardeş ve eşit sayan bir bakış anlayışı içerisindedir. Onun için Afrikalı kardeşlerimizle çok önemli mesafeler kat edeceğimize inanıyorum” dedi.

‘TERÖRLE ORTAK MÜCADELE ETMEYİ UMUYORUZ’ 
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Kaçar, “FETÖ'nün, Türkiye dışında birçok ülkede dini, maneviyatı ve eğitimi kullanarak faaliyetlerde bulunduğunu biliyoruz. Bu faaliyetler bulunduğu ülkelerden biride Etiyopya'dır. Biz sizin gibi dost ve kardeş ülkelerden FETÖ ile mücedelede dostlarımızla ortak bir anlayış geliştirmeyi ve hepimizin ortak problemi olan terörle ortak mücadele etmeyi umuyor ve önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Harar Eyaleti Başkanı Murat Abdülhadi ise yaptığı konuşmada Peygamberler Şehri olan Şanlıurfa ile Evliyalar Şehri Harar eyaletinin kardeş şehir olmasından memnuniyet duyduğunu, peygamber torunları olan Şanlıurfalılara selamlarını ilettiğini ve en kısa zamanda Şanlıurfa’yı ziyaret etmek istediklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2018, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195