Title of a News Article

Urfa'nın tarihine değindi

Urfa'nın tarihine değindi
banner206
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bugün Şanlıurfa'da düzenlenen kültür ve turizm çalıştayına katıldı.

Nevali Oteli'nde düzenlenen Şanlıurfa-Mardin Kültür ve Turizm Çalıştayı'na katılan Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş, burada tarihe değinen bir konuşma yaptı.

Şanlıurfa-Mardin Kültür ve Turizm Çalıştayı'na Tarım Bakanı Ahmet Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Dr. Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve çok sayıda davetli katıldı.

Çalıştayda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş şunları dile getirdi;

"Cenabı Hak bu ülkeye herşeyi vermiş, 7 bölgede 4 mevsim ayrı güzelliklerde yaşanmaktadır. Dünyanın en eski tarihi bölgelerinden birisi burası yani Göbeklitepe. 12 bin yıllık bir tarihi var ve daha da geriye gidiyor. dünyada tarımın ilk yapıldığı yer. Dünyada savaşlardan sonra barış antlaşmalarının yapıldığı ilk yer. Ticaretin, üniverstenin ilk kurulduğu yer. Nereyi sayarsanız sayın muazzam bir tarihe sahip. Allah'a çok şükür 24 büyük medeniyeti taşıyan bir bölge. Türkiye bu anlamda farklı tarihlerin farklı kültürlerin bulunduğu yerdir. Buraya gelirken Eyüp Peygamber'in sabır taşına sırtımızı yasladık ve yine o mekan Türkiye'de. Cenabı Allah'ın dostum dediği Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı, Allah'ın emriyle ateşin suya döndüğü yer Urfa'dır. Balıklıgöl burada, Eyüp Peygamber makamı burada. Bu topraklarda çok önemli konumlar var, Harran Göbeklitepe.
Bugün ne konuşuyor insanlık, herşeye sahip olmasına rağmen, karşısındakine tahammüle edememe hastalığıyla boğuşuyor. insanlar, karşıda gördüklerini ötekileştiriyor, bizim Anadolu topraklarında bu coğrafyada biz insanları insan olarak görürüz, yaradılanı yaratandan ötürü severiz. bunu da sadece dilde söylemeyiz, bu topraklarda Müslümanlar Süryaniler, farklı dinlerden mezheplerden bir arada barış içerisinde yaşamıştır. toprağını paylaşmışlar. kimse kimseyi ötekileştirmemiştir. Herkese gönüllerini ve sofralarını açmışlardır. Yolda kalan her kimse kapıları sonuna kadar açılmış, yas tutanla üzülmüştür. İnsanlığın arayıpta bulamadığı en büyük kazanımlar budur."

Yapılan konuşmanın ardından çalıştay sürdü.


Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195