Title of a News Article

Urfa'nın tescilli yemekleri tanıtıldı

Urfa'nın tescilli yemekleri tanıtıldı
banner206

“Dünyanın en eski mutfağı” sloganıyla 2021 yılı turizm sezonu için tüm hazırlıklarını tamamlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tescilli lezzetlerin tanıtım ve tadımını yapmak ve bu lezzetleri dünyaya tanıtmak amacıyla “Gastro Show” etkinliği düzenledi.

Çiğköfte, ağzı açık, ağzı yumuk, lebeni, patlıcanlı kebap, su kabağı, içli köfte ve daha birçok tescilli lezzetin bir görsel şölen oluşturduğu etkinlikte yemekler adeta damak çatlattı. Etkinliğe katılanların gözleri güzel yemeklerle bayram ederken kulaklarda ise birbirinden güzel Urfa türküleri yankılandı.

Şanlıurfa türkülerinin yankılandığı Sakıb’ın Köşkünde gerçekleştirilen organizasyonda Şanlıurfa adına tescilli olan yöresel yemek ve tatlılar programın sonunda katılımcılara ikram edildi. Çiğköfte ve yumurtalı köftenin aynı anda yoğurulduğu etkinliğin ardından sıkımlar halinde vatandaşlara ikram edilen tescilli lezzetler vatandaşlardan tam not aldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gastronomi merkezi olarak Şanlıurfa’ya kazandırılan Sakıb’ın Köşkünde düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Ak Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Ak Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, Ticaret Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

BAŞKAN BEYAZGÜL:” SIRA GECELERİMİZ BİRER KONSERVATUVAR, EVLERİMİZ, GASTRONOMİ MERKEZİ, SOFRALARIMIZ İSE TABLO GİBİDİR”

Programın ardından değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa’nın tarih, turizm, müzik ve gastronomi şehri olduğunun altını çizdi. Başkan Beyazgül:”12 bin yıllık tarihi olan bu şehir birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Medeniyetlerin ve kültürlerin kesişim noktasıdır Şanlıurfa. Her medeniyetin kültüründen izler taşımaktadır. Evlerimizdeki lezzetlerimizi bu tür program ve etkinliklerle tanıtıyoruz. Müziğin, kültürün, lezzetin, tarihin bir araya geldiği şehrin adı Şanlıurfa’dır. Bizim sıra gecelerimiz birer konservatuvar, evlerimiz ise bir gastronomi merkezi, sofralarımız ise tablo gibidir” diye konuştu.

DEMET SAATÇİ GÜVEN:” ŞANLIURFA’DA GASTRONOMİ DE BİR KÜLTÜR KADAR ZENGİN VE KÖKLÜDÜR”

Ak Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ”Tarihin başlangıç noktasına ev sahipliği yapan Şanlıurfa’da gastronomi de bir kültür kadar zengin ve köklüdür. Sahip olduğumuz bu zenginliği tanıtmak amacıyla programlar düzenlenmektedir. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, herkesi bu lezzetleri tatmak için Şanlıurfa’ya davet ediyorum”

Programın ardından Şanlıurfa’ya özgü tescilli lezzetlerin tadına bakılırken bu lezzetlerden çekilen ve tablolar halinde vatandaşların beğenisine sunulan tescilli yemekler sergisi de oldukça ilgi gördü.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2021, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142