Title of a News Article

Urfa sanat sokağıyla hayat bulacak

.

Urfa sanat sokağıyla hayat bulacak
banner206

Kültürel belediyecilik çalışmaları çerçevesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarihi Beykapısı (Bedendibi) surlarında açtığı sanat sokağında unutulmaya yüz tutmuş meslekleri, açılacak kurslarla yeniden canlandıracak.

Şanlıurfa Büyükşehir belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin kültürel projeleri arasında bulunan ve tadilatı bittikten sonra Şanlıurfalıların hizmetine sunulacak olan Kültür ve Sanat Sokağı'nda belediye tarafından verilecek kurslarla Kültür ve Sanat sokağı hayat bulacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının hazırladığı Kültür ve Sanat sokağında yapılacak kurslarla hem kursiyerler meslek sahibi olacak hem de unutulmaya yüz tutmuş meslekler canlanacak.

Geleneksel el sanatlarımız, müzik, resim, hüsnü hat, ebru sanatı, tezhip, ahşap oymacılığı ile bunun yanında bölgenin çocuklarına hitap edebilecek bir çocuk kütüphanesi ile kültür ve sanat sokağı hizmete girecek.

 

HAYDİ GENÇLER, ELLER HAVAYA

Sanat ve meslek kurslarımız toplamda 11 adet kısa sürede faaliyete girecektir. Kursiyerlerimiz kurs başvurularını Kültür Sanat Sokağındaki Kurs Merkezine ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına yapabilirler. Ahşap Oymacılığı kursu ise İşkur ile yapılan protokole başlanmıştır.

Büyükşehir Belediyesinin vereceği kurslarda Halk Eğitim Merkezi onaylı eğitim sertifikaları verilecektir. Ebru Kursu, Resim kursu, Keman kursu, Bağlama kursu, Gitar kursu, Ney kursu, Hüsn-i hat ve Tezhip kursu verilecektir.  Müracaatlar, Mahmutoğlu Kulesi Turizm Tanıtım Şube Müdürlüğünde yapılacaktır.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2016, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195