Title of a News Article

Urfa Sıra Gecelerinin tek adresi...

HABERİN GALERİSİ
Cevahir Konuk evi

Cevahir Konuk evi

Şanlıurfa'da, yıllardır hemen hemen her gece düzenlenen ve Urfa Sıra Gecelerine ilgi, halen yoğun bir şekilde sürüyor. Garsonun sunduğu hizmeti beğenmeyip restoran açan ve bugünlerde tarihi şehrin önemli isim ve simalarından birisi olan İş Kadını Cevahir Asuman Yazmacı, ekibiyle birlikte sunduğu kaliteli hizmetle adından söz ettirmeye devam ediyor. 

memleketinin ismini her platformda gururla taşıyan İş Kadını Cevahir Asuman  Yazmacı, her gün kafile kafile yurdun dört bir yanından ve yurt dışından misafirler ağırlıyor. Yeni yeri ve yeni mekanıyla misafirlerine eşsiz lezzetler ve unutulmaz dakikalar yaşatan Cevahir Konuk Evi'nde yaşananları önceki gün sizler için kayıt altına aldık.

Gerçekten de kalitesinden ödün vermeyen tek adres diyebiliriz. Urfastar ekibi olarak, Urfa'da bir sıra gecesi nasıl düzenlenir, misafir nasıl ağırlanılır, sorusunun yanıtı alabilmek için Cevahir Han Konuk Evine konuk olduk.

Garsonların ev sahibi olduğu, müşterinin de misafir olduğu sözlerinin gerçekten yaşandığı bir adres Cevahir Han Konuk Evi. Bu düşünce ile yola çıkan İş Kadını Cevahir Asuman Yazmacı ve ekibi, gelen misafirlerine gerçekten bir ev sahibi gibi ilgi gösteriyor.

Kışa özel hazırlandı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Cevahir Han konuk evinde birçok önem alındı. 500 metre kare açık alan, hava geçirmeyen çadır brandalarla kapatılıp estetik bir görüntü kazandırıldı. Tarihi bir han üzerine inşa edilen ve eski yapıyı aratmayacak şekilde düzenlenen dekorasyonlar inanılmaz güzel bir hava yaşatıyor.


Yere serilen ve yörenin adına yakışır halılar şark odası takımları, gelen misafirlerine rahat etmelerini sağlıyor. Yurdun birçok ilinden gelen ve yerde oturamayan misafirler için özel masalar kuruluyor, yerde oturmak isteyenler için denildiği gibi şark odası takımları yere kuruluyor.

Gerçek Çiğ Köfte Urfa'nın...


Hz. İbrahim a.s'ın yaşadığı zorlu dönemlerde ortaya çıktığı söylenen ve şimdi adıyla çiğ köfte olan acı yiyecek, gerçekten de Urfa'ya has bir yöre yemeği. Hemen hemen herkesin evinde yoğurulan ve özellikle de Urfa Sıra gecelerinin vazgeçilmezi haline gelen Çiğ Köftenin adresidir Cevahir konuk evi. 

Misafirler meraklı gözlerle kayıt altına aldı

Yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerin gözü önünde bakır leğen içerisinde yoğurulmaya başlanan çiğ köfte yoğun ilgi gördü. Hakiki çiğ köfte, dövülmüş kırmızı et ve Urfa isotundan yapılır. 300 kişi için yoğurulan Çiğ köfte yaklaşık 1 saat süren zahmetin ardından kıvama getirilerek misafirlere ikram edildi. Yoğurulma aşamasında bütün gözler çiğ köfteyi yoğuran Ustabaşındaydı. Hijyenik bir şekilde 1 saat boyunca köfte yoğurmayla uğraşan Ustabaşının alın terini silmekte bize düştü. Kayıt Altına alanlar arasında bizlerde yer aldık, diğer misafirler gibi..

Doyasıya eğlendiler...

Urfa Sıra Gecelerinin olmazsa olmazı türkülerdir. Yörenin bir âdabı haline gelen sıra geceleri müziksiz geçmiyor. Cevahir han konuk evi saz ekibi, muhteşem saz ve sözleriyle hem misafirlerini eğlendirdi ve hem de Urfa'nın kültürünü daha yakından tanıma şansını verdi söyledikleri türkülerle. Davul zurna eşliğinde de halaylar çeken misafirler havanın soğuk olmasına aldırış etmeden Cevahir'in sıcaklığını yaşadılar.

Eşsiz lezzetler...


Urfa kebabının meşhur olduğunu herkes bilir, ama tadan yiyince başka bilir. Usta ellerin hazırladığı patlıcan, domatesli ve sade kebap, yiyenlerin damağında unutulmaz bir tat bıraktı. Yemeğin ardına servis edilen çiğ köfte kimine çok acı gelse de, bu acının tatlı bir acı olduğunu düşünülerek yendi. 

Bu şekilde devam eden Urfa Sıra Geceleri yaklaşık 4 saat sürüyor. İş Kadını Urfa’nın bir markası olan Cevahir Asuman Yazmacı’yı bu hizmetinden dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.
 

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142