Title of a News Article

Urfa’da isot sezonu başladı

Şanlıurfa’da, Gıda İmalatçıları Sitesi’nde pul biber yapım sezonu başladı. Antalya’dan getirilen sera biberleri, yaklaşık 100 kişinin istihdam edildiği tesiste pul biber ve biber salçasına dönüştürülüyor.


Şanlıurfa genelinde pul biber ve biber salçası yapım işi her ne kadar temmuz ayında başlasa bile, Gıda İmalatçıları Sitesi’nde sezon erkenden başladı. Cumali Işıkay’ın sahibi olduğu dev tesiste, pul biber ve biber salçası yapımına start verildi. Antalya’dan kilosu 3 TL’ye alınan serada yetişmiş biberler, yaklaşık 100 kişinin emeğiyle pul biber ve biber salçasına dönüştürülüyor. Pul biber ve biber reçeli ile domates salçasından oluşan 30-35 çeşidin, yurt içi ve yurt dışına satışının gerçekleştirildiği öğrenildi. 

IŞIKAY: YIL BOYUNCA ÇALIŞIYORUZ 
 

Pul biber ve biber salçası üretimi yapan Cumali Işıkay, yaptığı açıklamada, imalat ve paketlemenin tesislerinde yıl boyunca sürdüğünü belirtti. 
Işıkay, “Korona virüsten dolayı ne kadar sıkıntılı bir dönem geçirmiş olsak dahi küçük tampoyla da olsa pul biber ve biber reçeli üretimine başladık” diyerek, şunları kaydetti;
“İnşallah hastalık en kısa sürede ortadan kalkar ve ticaretimiz daha iyi bir şekilde devam eder. İnşallah güzel bir sezon geçiririz. Biz 6’ncı ayın 1’inde başlarız ve 12’nci ayın 1’inde kururtma sezonunu bitiririz. Fakat bizde imalat ve paketleme yıl boyunca devam eder.”

100 kişinin tesislerinde çalıştığını vurgulayan Işıkay, işçilerin biberin torbasını 4 TL’ye temizlediğini söyledi. Işıkay, ürettikleri ürünlerin kalitesine göre fiyatların değiştiğini söyledi. 

Bu arada Gıda İmalatçıları Sitesi Başkanı Kureyşi Çelik de, sitede yer alan pul biber ve biber salçası üretimi yapan tesisi gezerek, üretim hakkında tesis yetkilisi Cumali Işıkay’dan bilgi aldı.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2020, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142