Title of a News Article

Urfa’yı çizecekler!

Urfa’yı çizecekler!
banner206

UĞUR BUDAK

Harran Üniversitesi’nin düzenlediği ‘1. Uluslar arası Sanat Günleri’ etkinliği çerçevesinde 25 ülkeden 62 ressam Şanlıurfa’da buluştu. Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezecek olan ressamlar, daha sonra izlenimlerini resimlere dökecekler.

Harran Üniversitesi’nin düzenlediği ‘1. Uluslar arası Sanat Günleri’ etkinliği bugün başladı. 10 gün boyunca sürecek olan etkinliklere 25 ülkeden 62 ressam katılıyor. Ekinliğe katılan ressamlar, Şanlıurfa’nın tarihi turistik yerlerini gezdikten sonra buraları Harran Üniversitesi’nin Osmanbey Kampusu’nda bulunan Merkez Kafeteryası’nda resmetmeye başlayacak.  Ressamların yapacağı eserler, Harran Üniversitesi’nin müzesinde sergilenecek ve burada muhafaza edilecek. Şanlıurfa’nın tanıtımına katkı sağlayacak eserlerin, kitap haline dönüştürülmesi de planlanıyor.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, bu etkinliğin Urfa’da ilk defa yapıldığını belirterek, “Burada güzel olan şey; ressamların yaptıkları tüm eserleri, üniversitemiz müzesinde tutacağız hem de sergileyeceğiz hem de bu değerli ressamların eserleri üniversitemize ait olacaktır. Dolayısıyla burada sadece ressamların yaptıkları değil, Şanlıurfa ile ilgili yaptığı resimler olacak” dedi.

 

Mutlu; “Urfa’nın tanıtımına katkısı olacak”

Ressamlar tarafından yapılacak olan resimlerin Şanlıurfa’nın tanıtımına da büyük katkısının olacağını ifade eden Rektör Mutlu, “Aynı şekilde buradaki eserlerin büyük çoğunu kitap haline getirip uluslararası arenada Şanlıurfa’nın hem tanıtımı hem de ressamların bir etkinliği olarak ifade edilecek. Şanlıurfa’yı tanıtmaktan dolayı üniversite rektörü olarak mutu olduğumu ifade etmek isterim. Çünkü Şanlıurfa deyince; sadece ses sanatçısı değil, şairimiz, ressamımız bol olan, fazla olan sanata düşkünlüğü fazla olan bir iliz. Dolayısıyla burada bunları tanıtırken artık Güzel Sanatlar Fakültemizin de temelini atarak, alaylıktan mektepliğe geçmeye çalışıyoruz. Buraya gelen ressamlara ‘hoş geldiniz’ diyorum, umarım Urfa’da kaldıkları sürece Urfa’nın misafirperverliklerini ve güzelliklerini de görürler” diye kaydetti.

Mutlu, ressamların 10 gün boyunca Şanlıurfa’da kalacağını kaydederek,  “Ressamlar, Urfa’nın tarihi yerlerini, ören yerlerini, bunların hepsini sırasıyla gezecekler. Harran ve Halfeti’yi de gezecekler, Urfa’nın tüm güzel yerlerini gezecekler. Bu gördükleri yerleri resim edecekler” şeklinde konuştu.

Bu arada ressamların Urfa gezisi, kentin tarihi çarşılarını gezmeleri ile başlayacak. 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142