Title of a News Article

Urfayı temsilen katıldı...

Urfayı temsilen katıldı...
banner206
 Mardin'de Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) öncülüğünde Valilik, GAP İdaresi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi desteğiyle "Bir Dünya Kadın" sloganıyla "Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu" düzenlendi. Şanlıurfa'yı temsilen Bahçeşehir koleji Şanlıurfa okulları yönetim kurulu Başkanı Essum Aslan katılım sağladı. Urfalı iş insanı Essum Aslan  sempozyumda konuşmacı olarak katıldı ve başarının yollarını anlattı. Program sonrası Essum Aslan ödüllendirildi.

Bir otelde gerçekleştirilen iş, siyaset, medya, sivil toplum ve akademi dünyasından kadınları Mardin'de bir araya getiren sempozyumda tanıtım filmi izlendi, müzik dinletisinde Türkçe ve Arapça şarkılar seslendirildi.

Sempozyumun açılışında konuşan Emine Erdoğan, farklı din, dil ve etnik yapıların bir arada yaşadığı, bu güzel şehirde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Mardin, bir masalın ilk cümlesi gibi bir şehir"

"İnsan Mardin'i beş dakika seyretmekle, metropollerin keşmekeşinde hiç imkan bulamadığı bir yolculuğa çıkıyor. Coğrafya böyledir, insanı şekillendirir, yoğurur, ruhuna renk verir" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mardin, bir masalın ilk cümlesi gibi bir şehir. Işık nasıl doğudan yükseliyorsa, insana ilham veren her güzellik de bu topraklardan yükseliyor. Büyük şehirlerde binaların arasına sıkışmış bir çocuğun hayal dünyası ile bir Mardin evinin damından, uzansa yıldızlara eli değecek bir çocuğun dünyası aynı olabilir mi? Bu topraklar yüzyıllardır, şairlere, bilim insanlarına, kaşiflere mekan olmuştur. İşte tam da bu nedenle, terör örgütleri yıllardır, yükselen bu ışığın üzerini kalın bir perde ile örtmeye çalıştı. Şu berrak gökyüzü, gençleri bilime, sanata, edebiyata heveslendirirken, hain emeller, büyük doğumlara set oldu. Nice insanımızı teröre kurban verdik. Hepsine Rabbimden rahmet diliyorum. Geride kalan anaların, eşlerin, evlatların acısını paylaşıyorum."

"Terör örgütleri buradan yükselen ışığı asla söndüremeyecekler"

Devletin terörün kaynaklarını yok etmek, yaşamı korkudan arındırmak için tüm gücüyle mücadele ettiğine işaret eden Erdoğan, "Terör örgütleri, buradan yükselen ışığı asla söndüremeyecekler" diye konuştu.

Erdoğan, "Bizler hep birlikte, Türk, Kürt, Arap ayrımı yapmadan, umutsuzluk ve korkuyu bu topraklardan sileceğiz. Bilimi ve sanatı burada, yeniden dirilteceğiz inşallah. Kadınlarımızın bu süreçte büyük bir misyon üsteleneceğini düşünüyorum. Çünkü kadınlar birleştiricidir" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2018, 01:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195