Title of a News Article

Vali Tuna herkesi davet etti

Vali Tuna herkesi davet etti
banner206
 Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, 24-25 Aralık 2016 tarihinde Şanlıurfa’nın ev sahipliği yapacağı “Uluslararası Türk Dünyası 3’üncü Bilim ve Kültür Şenliği” nin tanıtım toplantısında tüm öğrencilere katılım çağrısında bulundu. 
Şanlıurfa Valiliği Toplantı Salonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Dr. İbrahim Erdoğan ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Sadullah Gencer ile birlikte açıklama yapan Vali Tuna: “Daha önceden Türk Dünyası Kültür Vakfı ve Eskişehir Valiliği tarafından ilk ikisi gerçekleştirilen bu önemli etkinliğe, peygamberler şehri Şanlıurfa ev sahipliği yapacak.  Masrafları Şanlıurfa Valiliğince karşılanacak bilim kültür şenliğinin amacı; öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, mevcut bilimsel çalışmalara katkı sağlamak, öğrencilerin kültürlerarası etkileşimlerini arttırmaktır” dedi. 
Başvuruların www.tdbo.org adresinden online olarak yapıldığını ifade eden Tuna: “Şuana kadar 300 başvuru alındı. Bu sayının 1500’ü bulmasını bekliyoruz. Buradaki 1500 proje, bilim adamları ve alanlarında uzman kişilerce oluşturulan jürimiz tarafından incelenecek. İlk 100’e giren proje sahipleri Şanlıurfa’ya davet edilecek. Yarışmada tasarım ve buluş dalında dereceye giren öğrencilere toplamda 28 bin TL para ödülü verilecek. Bunun yanında bu öğrencilere yönelik Azerbaycan gezisi de düzenlenecek. Yarışma kapsamında ödüle layık görülen projeler, GAP Arena Kapalı Spor Salonu’nda 24-25 Aralık’ta vatandaşların beğenisine sunulacak. Açılış, 24 Aralık Cumartesi günü saat 10.30’da bakanlarımızın katılımıyla yapılacak. Ödül töreni de 24 Aralık Pazar günü saat 15.00’de gerçekleştirilecek. Buradan tüm öğrencilere bu yarışmaya katılmaları çağrısında bulunuyoruz” şeklinde konuştu. 
Yarışmaya Türkiye’deki 81 il öğrencilerinin yanı sıra; KKTC, Azerbaycan, Tataristan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Makedonya, Bulgaristan, Kosova, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Altay, Moldova, Kazakistan, Başkortistan, Doğu Türkistan, Yunanistan, Kırım(Ukrayna)’da öğrenim gören 4,5,6,7 ve 8 sınıf öğrencileri ile Bayır Bucak ve Kerkük Türkleri de katılacak.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2016, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142