Title of a News Article

Viranşehirliler Hatipoğlu'na yoğun ilgi gösterdi

Viranşehirliler Hatipoğlu'na yoğun ilgi gösterdi
banner206
VİRANŞEHİR’DE NİHAT HATİPOĞLU KONFERANSINA YOĞUN İLGİ
Viranşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 'El-Emin' konulu konferans düzenlendi.
İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı ‘El-Emin’ adlı söyleşi programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Konferansı dinlemek için gelen Belediye Kültür Merkezine gelen Viranşehirliler salona sığmadı.
Konferans salonu ve sineziyon ekranın kurulduğu alanın hınca hınc dolması nedeniyle çok sayıda vatandaş, programı izlemeden evlerine dönem zorunda kaldı.
Viranşehir Belediyesi Şehit Ömer Halis Demir konferans salonunda “Emin’in İzinde, Her şey O’nu Anmak ve Anlatmak İçin El-Emin” başlıklı söyleşi programına, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Eşi Sibel Ekinci,STK temsilcileri Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hazreti Muhammed'in (s.a.v) hayatından örnekler ile Müslümanın nasıl olması ve nasıl yaşaması gerektiği konusunda sunum yapan Hatipoğlu'nu vatandaşlar ilgi ile dinledi.
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatından kesitler sunarak O'nun yol gösterici olduğunu ifade etti.
Hatipoğlu, "Bizim özgürlüğümüz, dünyamız ve ahiretimiz ve hatta her şeyimiz Allah'ımız ve Resul'ümüzdür. Bizim önderimiz belli, biz Hz. Peygamber'e (s.a.v) tutkunuz, O'nun (s.a.v) yolunu yol edinmişiz, O'nun (s.a.v) sevdiğini sevmişiz, O'nun (s.a.v) uzak olduğundan uzak olmuşuz, biz O'na (s.a.v) teslim olmuşuz. Bu imanın bir gereğidir ve bizim imanımız böyle bir imandır" dedi.
Hatipoğlu konuşmasının devamında Hz. Muhammed'i (s.a.v) tüm yönleri ile anlatırken, 'güvenilir' anlamına gelen 'El-Emin' isminin peygamberliğinden önce, henüz 25 yaşında iken verildiğini aktardı.
“El-Emin” adlı söyleşi programında Viranşehirlilerle bir araya gelen İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, katılımcılardan namaz kılma sözü de aldı.
Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, 1 Saat süren programın ardından Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'na katılımlarından dolayı teşekkür edip, Kuran-ı Kerim takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195