Title of a News Article

Alptekin’in hedefi birinci olmak

.

 ‘O Ses Türkiye’ yarışmasında Ebru Gündeş’in takımında yarışan Harran Üniversitesi Makine Bölümü mezunu İbrahim Halil Alptekin,  birinciliği hedefliyor. İbrahim Tatlıses’i örnek alan Alptekin, yarışmayı başarıyla bitireceğine inandığını kaydetti.

Sıra geceleri ekibinde sahneye çıkan Harran Üniversitesi Makine Bölümü mezunu İbrahim Halil Alptekin, Acun Ilıcalı'nın sunduğu ‘O Ses Türkiye’ isimli yarışma programına katıldı. 30 yaşındaki Halil Alptekin, Hadise, Ebru Gündeş, Murat Boz ve Gökhan Özoğuz ile Hakan Özoğuz’un jüri koltuğunda oturduğu ve TV 8’de yayınlanan programda söylediği türkü ile dinleyenleri mest etti. Urfa Yöresine ait ‘Garip bir kuştu gönlüm’ parçasını seslendiren Alptekin, Hadise hariç diğer jüri üyelerini koltuklarından döndürmeyi başardı. Sesiyle jüri üyelerinin takdirini toplayan Alptekin, Ebru Gündeş’in takımını seçti. Bundan sonraki programlarda düelloya katılacak olan Alptekin, rakiplerini birer birer eleyerek finale yükselmeyi hedefliyor. Yarışmada diğer turun ise aralık ayının ilk haftasında yapılması planlanıyor.

 

 “Hedefim birinci olmak”

Şanlıurfa’da yaşamını sürdüren İbrahim Alptekin, gazetemizi ziyaret ederek, programla ilgili hedefini açıkladı. Muhabirimiz Uğur Budak ile görüşen Alptekin, yarışmayı birinci tamamlamak istediğini söyledi. Küçüklüğünden buyana sesinin güzel olduğunu, korolarda görev aldığını ve 2006 yılından bu yana da profesyonel anlamda sıra gecelerinde sahne aldığını vurgulayan Alptekin, ailesi ve arkadaşlarının isteği üzerine   ‘O Ses Türkiye’ yarışmasına katıldığını söyledi.

 

“Urfalı hemşerilerimin duasını bekliyorum”

Kendisini gösterebileceği bir platform olduğundan dolayı bu programa yarışmaya katıldığını da vurgulayan Alptekin, “Önce Mersin’de düzenlenen elemeye katıldım ve ‘O Ses Türkiye’ jüri karşısına çıkmaya hak kazandım. 8 Kasım akşamı ilk tura katıldım. Ben daha önceleri birçok platformda sahneye çıkmıştım ama bu program benim için çok heyecanlıydı. Çünkü bu programda çok ünlü sanatçıların karşısına geçip türküyü seslendirip onları döndürmem gerekiyordu. Ben kendime güveniyordum ve türkümü en güzel şekilde seslendirdim, jürileri de kendime döndürmeyi başardım. Bundan dolayı çok mutluyum. Öncelikle Şanlıurfa’yı iyi bir şekilde lanse etmek ve iyi bir yorumcu ve şarkıcı olmayı hedefliyorum. Allah’ın izniyle önümüzdeki turları da başarıyla geçip, yarışmayı 1. Tamamlamak istiyorum. Olmadığı takdirde de hakkımızda hayırlısı olsun. Sonuçta o programa çıkmak bile benim ve memleketim büyük bir gurur kaynağıdır. Bu zorlu yolda tüm Şanlıurfalı hemşerilerimin duasını ve desteklerini bekliyorum” şeklinde konuştu. 

Alptekin, Ünlü Sanatçı Ebru Gündeş’in Gaziantepli olması hem de yöremize yakınlığı nedeniyle Gündeş’in takımını seçtiğini kaydetti.

Şanlıurfalı Ünlü Sanatçı İbrahim Tatlıses’i örnek alan Alptekin, hedefinin taklitten uzak kendisine has yorumuyla bir yerlere gelmek olduğunu da ifade etti.

Bu arada daha önce de Alptekin, daha önce Şanlıurfa’da düzenlenen Popstar yarışmasına katılan Alptekin, yarışmada 1. Aşamayı geçtiği ve 2. Aşamaya ise iş yoğunluğundan dolayı katılamadı.

Alptekin’in ayrıca Türk Halk Müziği ses yarışması 16-24 yaş arası büyüklerde Güneydoğu Bölge 1’inciliği bulunuyor.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 11:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Demir
Ahmet Demir - 8 yıl Önce

Başarılar kardeş umarım hedefine ulaşırsın

yusuf arslan
yusuf arslan - 8 yıl Önce

Rabbim yolunu acik eylesin gardasim

SIRADAKİ HABER

banner195