Title of a News Article

Bir kez daha tescillendi

Bir kez daha tescillendi
banner206

Tarımın başkenti kuşkusuz Şanlıurfa. Tarihi Urfa denince akıllara gelen ilk nedenlerden birisi tabiki lezzetleri. Bunların içerisinde en önemli olan yiyeceklerden birisi de Urfa Fıstığı.

Dün akşam ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster para yarışı programında Sunucu Kenan İmirzalıoğlu karşısında oturan yarışmacı 3. Soruda elendi. Elenmesine neden olan soru soru ise Fıstığın en çok hangi şehirde yetiştiği idi.

"2018 TÜİK verilerine göre Türkiye de antep fıstığının üretiminin en fazla yapıldığı il hangisidir?" sorusu yer aldı. Şıklar arasında Gaziantep, Muş, Şanlıurfa ve Mersin bulunuyordu.

Yarışmacı, soruya Gaziantep cevabı verdi ve 3. Soruda yarışmaya veda etmek zorunda kaldı. 

Doğru cevaba gelince, soruda da belirtildiği gibi Türkiye'de fıstığın en çoğu Şanlıurfa da yetişmekte. Yüzdelik oranlar fıstık yüzde 65 dolaylarında. Yarışmacı Şanlıurfa seçeneğini seçmiş olsaydı yarışmaya devam edecekti.

Tüketimi noktasında Urfa'dan alınan tonlarca fıstık Gaziantepli firmalar tarafından piyasaya Antep Fıstığı olarak sürülüyor. Antepliler özellikle şunu iyi bilmelidir ki, Urfa Fıstığı asla Antep fıstığı olamaz.

​​​​​​GÖĞÜS KABARTAN SORU

Yarışmayı izleyen binlerce seyirci arasında tabiki Urfalılarda vardı. Sosyal medyada bir anda hızla paylaşılan soru Urfa'da gündem oldu. Bu soru ders niteliğinde oldu ve Urfalıları ve kez daha haklı gösterdi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2019, 08:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195