Title of a News Article

"Oxford vardı da biz mi okumadık" demişti

"Urfa'da Oxford vardı da biz mi gitmedik" sözleri ile hafızalara kazınan Sanatçı İbrahim Tatlıses'in memleketi Şanlıurfa'da TÜBİTAK işbirliği ile bilim merkezi kuruluyor. Robotik, botanik, fizik, kimya ve matematik atölyelerini barındıracak bilim merkezi, geleceğin bilim adamlarına ışık tutacak.

"Oxford vardı da biz mi okumadık" demişti
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi. Şanlıurfa'nın gerek mimari yapısı gerekse uzay mimarisinin harmanlanmasından oluşacak 'Şanlıurfa Bilim Merkezi'nin kurulmasına yönelik protokolü TÜBİTAK yetkilileri ile imzaladı.

Şanlıurfa'yı bilim, teknoloji, ekonomik, sosyal ve siyasal alanda ileriye taşıyacak Şanlıurfa Bilim Merkezi'nin protokolünü imzalayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "TÜBİTAK ortaklığıyla ilimizde bir bilim merkezi kurulması kararlaştırılmıştır. Merkezimizde çeşitli bilim sergilerinden planetaryuma, robotik, botanik, fizik, kimya ve matematik atölyelerinden çeşitli simülatörlere kadar birçok ileri teknoloji tefrişat bulunacaktır" dedi.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "ÇOCUKLARIMIZIN GELECEKLERİNİ SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNE KURMALIYIZ"

Nüfusu 2 milyona yaklaşan Şanlıurfa'da her yıl 50 binin üzerinde çocuğun ilk kez okula başladığını ve ilk ve orta öğretimde 600 binin üzerinde öğrencinin bulunduğu il genelindeki bu oranın birçok il nüfusundan daha fazla olduğunun altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, "Biz bu adımları atarak çocuklarımızın geleceğini daha sağlam temeller üzerine kurmalıyız" diye konuştu.

Merkezde öğrencilerin gerek hafta içi gerek aileleriyle hafta sonu dolu dolu vakit geçirmelerini amaçladıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Merkezimiz; gençlerimizin sayısal bilimler yönünden kendilerini donatabilecekleri ve Müslüman bilim adamlarının çalışmalarını da görerek medeniyetimiz için bilimin ne kadar önemli olduğunu kavrayabilecekleri bir merkez olacaktır.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak, kararlaştırılmış bir yerde kurulacak Şanlıurfa Bilim Merkezi; şehrimiz için çok önemli bir kamu ve gelecek yatırımı olacaktır. Binanın faaliyete geçmesinin ardından, TÜBİTAK’ın aktif desteğiyle düzenli olarak öğrencileri, Şanlıurfa halkını ve araştırmacıları konuk etmesini planladığımız Şanlıurfa Bilim Merkezi ile şehrimizde kayda değer ölçüde bilime ve eğitime yönelim hedeflenmektedir. Bu beklentiler çerçevesinde; ilimizde toplumsal gelişmişlik düzeyi, kalabalık genç nüfusumuzla, asimetrik oranlarda artacak ve toplumsal evinim süreci başlayacaktır. Böylelikle, eğitimde Şanlıurfa bölgesel geri kalmışlığın aşılması noktasında, genç nüfusunun özellikle sayısal bilimlere yönelmesiyle, mihenk taşı olacaktır" şeklinde konuştu.

 

TATLISES, BU HABERE ÇOK SEVİNECEK

Şanlıurfa'da bilim merkezinin kurulmasına yönelik girişim kent genelinde olduğu kadar Urfalı sanatçı İbrahim Tatlıses'i de çok sevindirecek. Zira Tatlıses, yıllar önce verdiği bir röportajda bölgedeki eğitim sorunu ile ilgili "Urfa'da Oxford vardı da biz mi gitmedik" sözlerini sarf etmişti. Tatlıses'in bu sözleri uzun yıllar hafızalardaki tazeliğini korumuştu. 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2016, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195