Title of a News Article

Urfalı genç kadının yaptıkları ustalara taş çıkartıyor

Urfalı genç kadının yaptıkları ustalara taş çıkartıyor
banner206

Şanlıurfa'da, pandemi yasaklarını fırsat bilen Nurefşan Küp, boya badana işine girdi ve şimdilerde siparişlerine yetişemiyor.

Bir çocuk annesi Nurefşan Küp, ilk okulu zor şartlarda bitirmiş, orta okulu ve liseyi de dışarıdan tamamlayarak devam etmiş. Azmi sonucunda üniversite hayaline kavuşan Nurefşan Küp, Bitlis Eren Üniversite Ahlat MYO mimarı dekoratif sanatlar bölümünü birincilikle tamamladı. Sanata olan merakını pandemi sürecinde de fazlasıyla değerlendiren Küp, akla gelebilecek boya badana ile ilgili herşeyi yapabiliyor. 

Çini, Edirnekâri, ahşap boyama, taş oyma resim, tezhip ve dekoratif duvar boyama gibi işleri yaparak birçok ustaya taş çıkaran Küp, her türlü dekoratif çizimi başarıyla gerçekleştirebiliyor. Küp, inşaatta çalışan ustalar gibi duvar sıvayıp, marangoz ustaları gibi ahşap ürünleri renga renk boyuyor. Porselen cam-boyama atıl durumda olupta kullanılmayan malzemelerin geri dönüşümde ise inanılmaz değişimler yapan kadın usta, siparişlerine yetişmekte güçlük çekiyor.

Görsel sanata önem veren Nurefşan Küp, www.urfastar.com'a yaptığı açıklamasında şunları söyledi;

"1990 Şanlıurfa doğumluyum. İlkokulu bitirdikten sonra özel sebeplerden okuldan çıkmak zorunda kaldım. Ortaokul ve liseyi açıköğretimden bitirdim üniversiteyi örgün okudum Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat MYO'da mimari dekoratif sanatlar bölümünü üniversite birincisi olarak bitirdim. Sanata ise 2008'de hüsn-i hat ile başladım daha sonra üniversitede aldığım eğitimlerle çini, edirnekâri, ahşap boyama, taş oyma resim, tezhip ve dekoratif duvar boyama işlerini profesyonel olarak yapıyorum. Bunun yanı sıra mobilya geri dönüşümü porselen cam-boyama atıl malzemelerden dekoratif geri dönüşümler yapıyorum ürettiğim herşey özel tasarım ve kişiye özeldir.  Şanlıurfada dekoratif duvar tasarlayıp aynı zamanda uygulamasını da yapan tek kadın duvar tasarımcısıyım, pandemi sebebiyle henüz bir ofis açmadığım için şuan evden işlerimi devam ettiriyorum, bu aynı zamanda benim için daha verimli oluyor. Pandemi sürecini iyi değerlendirdim, bu bana çokça tecrübe kazandırdı."

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195