Title of a News Article

15 Temmuz gecesi yazılan destanı bir kez daha hatırladılar

PAŞA BENZER

Türkiye, 15 Temmuz gecesi hain fetö terör örgütü mensupları tarafından bir darbe girişimi yaşamıştı. 79 milyon tanka tüfeğe göğüs gerip hainleri birkaç saat içerisinde püskürtmüş kazanan tarafın millet olduğunu tüm dünyaya göstermişti.

2016-2017 yılı eğitim öğretim sezonu, pazartesi günü başladı ve ilk ders 15 Temmuz idi. Türkiye’nin dört bir yanında 81 ilde ilk, orta ve lise öğrencilerine sinevizyon gösterimi şeklinde 15 Temmuz’da yaşananlar ve sonrası hatırlatıldı. Bu okullardan biri de Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesinde bulunan Kanuni Sultan Süleyman İlk ve Orta okulu oldu. Pazartesi günü ilk derslerde öğrencilere gösterilen 15 Temmuz Darbe girişimi ve sonrasında millet tarafından günlerce sokaklarda gösterilen Demokrasi Nöbeti etkinlikleri tüm dünyaya bir ders oldu.

Nitekim bu darbe girişiminde en çok etkilenenlerde çocuklar oldu. İlk, orta ve lise çağındaki öğrencilerin bu gibi hadiselerin bir daha yaşanmaması adına bu sabah Kanuni Sultan Süleyman İlk ve Orta Okulu unutulmaz bir etkinlik yapıldı.

Öte yandan 15 Temmuz Darbe gününü hatırlatan dev bir afiş okul duvarına Müdür Zeki Yalçın tarafından astırıldı.

Okul bahçesine çıkarılan yüzlerce öğrenci saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile etkinliğe başladı. 15 Temmuz gecesi adlı söyleşiler yapıldı. Fetöcü hainler tarafından şehit edilen Astsubay Ömer Halis Demir’in de öz geçmişi ve o gece göstermiş olduğu kahramanlıktan söz edildi. Öğrenciler tarafından okunan bilgiler büyük alkış topladı.

Okul Müdür Yardımcısı İsmail Polat, etkinlik sonrası açıklamada bulunarak; ‘öğrencilerimize o günü hatırlattık, bir daha böylesi üzücü olaylarla inşallah karşılaşmayız.’ İfadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142