Title of a News Article

Beklenen görüşmeler başladı...

Beklenen görüşmeler başladı...
banner206
24 Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için partilerde aday belirleme çalışmaları sürüyor. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili  aday adayları ile mülakatlar alt komisyon Başkanı Ravza Kavakçı Kan başkanlığında başladı...

AK Parti'de milletvekili adaylarını belirleme süreci devam ediyor. İktidar partisi aday adayları ile mülakatlara başladı.

24 Haziran seçimlerinde AK Parti'den milletvekilli olmak için 7 bin 329 kişi başvurdu. AK Parti, hafta sonunda temayül yoklamalarını da tamamladı. Mülakat sürecinde aday adayları, 14 komisyon tarafından dinlenecek.

Ak Parti Şanliurfa Mülakatları, 3 gün sürecek.Urfastar.com'un aldığı bilgiye göre Alt komşsyon 42 aday adayı tespiti yapacak. Ardından da üst komisyon, belirlenen isimlerle bir kez daha bir araya gelecek. Seçim takvimine göre, siyasi partilerin milletvekili listelerini en geç 21 Mayıs'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na sunmaları gerekiyor.
Öte yandan Ak Parti Milletvekili aday adayları kulis faaliyetlerini aralıksız bir şekilde sürdürüyorlar. Kimi aday adayları GTHB Ahmet Fakıbaba ve eski Bakan Faruk Çelik ile görüşerek destek isterken, bazı aday adayları ise farklı isimlerle temasa geçiyor. Ankara'da ki kulislere göre ise siyasi aktörler kendilerine göre liste hazırlığı yaptıkları ve bazı kişilere aday adayı olması için önerilerde bulundukları iddia edildi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2018, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142