Title of a News Article

Akçakale uyumadı...

.

Akçakale uyumadı...
banner206
 
Milli İrade ve Demokrasi Nöbeti Akçakale'de devam etti. Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunda gerçekleşen programda konuşan Başkan Nihat Çiftçi, "Darbe girişiminde bulunanlar Türkiye'de bir kaos ve iç çatışma oluşturmak istedi" diye konuştu.
Şanlıurfa kent merkezi ve 13 ilçede devam eden Milli İrade ve Demokrasi Nöbeti'nin Akçakale durağında vatandaşlar sabaha kadar meydanları doldurarak, 15 Temmuz Şehitleri için dualar okudu.
Akçakale'deki programa katılarak vatandaşların yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de Akçakalelileri milli iradeye olan bağlılıklarından dolayı kutladı.
Program ilk olarak mevlit okunması ve 15 Temmuz Şehitlerine dualar edilmesi ile başladı. Bayraklarla ilçenin İstasyon Caddesini dolduran binlerce vatandaşa seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Milletin birlik ve beraberliğini bozmak için girişimde bulunanlar işte bu meydanları hesap edemedi" dedi.
BAŞKAN ÇİFTÇİ, "BUNLAR, TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİNDEN RAHATSIZ OLDU"
Türkiye'nin gün geçtikçe gelişmesinin bir takım odakları rahatsız ettiğini belirterek konuşmasını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yine bu odakların hizmetleri engellemek için ellerinden geleni yapmaya çalıştığını söyledi.
Darbe girişiminin halkın direnişi ile bozguna uğratıldığının altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, "Milletin parasını bizler millete hizmet olarak getiriyoruz. Bu vatan hainlerinin arkasındaki güç odakları; sistemleriyle bankalarıyla finans kuruluşları ile Türkiye'yi zarara uğratmaya çalışmışlardı. Şimdi ise bunların önü kesildi. Kesilince ise millet hizmet görmeye başladı. Türkiye sağlık alanında, eğitim, ulaşım, yol, havaalanı gibi birçok alanda kalkınmaya başladı. Kalkınmaya başlayınca bu odaklar dikkatini Türkiye'nin üzerine vermeye başladı.
'Nedir derdiniz' diye sorduğumuzda. 5 tane şart geldi. Bu şartlar; '3. köprüyü yapmayacaksınız, Körfez köprüsünü yapmayacaksın, havaalanın yapmayacaksın, Kanalistanbul'u ve demiryollarını yapmayacaksın' şeklinde oldu. Bu nasıl bir anlayış. PKK ile kontak içerisinde olan bu güçler, 6-7 Ekim olaylarında da bölgede kaos, bir iç kargaşa ve kardeş kavgası başlatmak istediler. Çok şükür bu milletin feraseti, birliği, beraberliği, kurumlarımızın dirayeti, polisimizin gücü o olayları da yatıştırdı. O olayları da atlattık Allah'a şükür" dedi.
"HEDEF İKTİDARDI, MİLLETTİ"
Aynı odakların girişimlerinde başarılı olamayınca bu kez darbeye kalkıştığının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Aynı güç bu kez hedefini iktidara çevirdi. 'Üçlü bir koalisyon' dedi, seçimleri bekledi ve üçlü bir koalisyon da olmayınca planları da tutmadı. Sizce bu ülkede darbeyi gerektiren bir ortam var mı? Türkiye hukuka göre yönetiliyor, kaynağını anayasadan alıyor, milletin iradesi ile seçilmiş bir hükümet başta ve yine milletin iradesi ile Büyük Millet Meclisi çalışıyor. Akçakale'mizde de bu bölgeye hitap eden iki milletvekilimiz var. Darbe ile mi gittiler, zorla mı gittiler? Biz seçtik ve bizi temsil ediyorlar. Ama sanki ülkede bir problem varmış gibi bu insanlar darbe girişimine kalkıştı. 15 Temmuz onlar için karanlık bir gün, bizim için ise vatansever, vatanını kucaklayan, milli iradeye sahip çıkan, bayrağının inmesini engelleyen insanların aydınlık günü oldu" diye konuştu.
"HALKIMIZ, MEYDANLARDA NÖBETLERİNİN BAŞINDA"
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa ve tüm ilçelerinde Milli İrade ve Demokrasi nöbetlerinin sürdüğünü belirten Başkan Çiftçi, "İnsanlarımız siyasi parti gözetmeksizin, STK'lar görüş ayrımı yapmaksızın tek bayrağın altında bir araya geldi. Allah'a şükürler olsun bu milletimize ne kadar hizmet etsek azdır. Hizmetkar bir kadroyuz ve bundan sonra daha fazla hizmetkar bir kadro olacağız"" şeklinde konuştu.
Başkan Çiftçi'nin konuşmasının ardından Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve diğer katılımcılar birer konuşma yaptı. Akçakale Belediyesi tarafından şehitler için yapılan helvan dağıtımından sonra program Grup Sema'nın ilahi dinletileri ile devam etti.
DOMBRA BESTEKARI ŞANLIURFA'DA
Akçakale'deki program sabah saatlerine kadar devam ederken, şehir merkezinde ise Eyyübiye Belediyesi tarafından Rabia Meydanı'nda Milli İrade ve Demokrasi Nöbeti buluşması düzenlendi. Başkan Nihat Çiftçi'nin Akçakale'nin ardından kente gelerek katıldığı programa Dombra eserinin bestekarı ve yorumcusu Arslanbek Sultanbekov da katılım gösterdi. Bayraklarla süslenen meydanda vatandaşlar Dombra eserine hep birlikte eşlik ederken programda 15 Temmuz Şehitleri için dualar okundu.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2016, 02:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142