Title of a News Article

Aşireti adına açtı

HABER: OSMAN KAYA

Şanlıurfa'nın tanınmış ve saygın Aşiretlerinden birisi olan Mersav Aşiretine mensup İş Adamı İrfan Kılıç, 16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesi EVET bürosu açarak Cumhurbaşkanlığı sistemine tam destek verdiklerini söyledi.

 

Sayılı günlerin kaldığı 16 Nisan halk oylamasına gün ve saatler geçtikçe destek çığ gibi büyüyür. Tüm yurt genelinde seçim havasına girildiği gibi Şanlıurfa'da da son günlerde EVET büroları açılmaya devam ediyor.

 

Mersav Aşiretine mensup İş Adamı İrfan Kılıç, yakınlarıyla birlikte almış karar sonrası EVET bürosu açmaya karar verdi. Uçak Savar Kavşağında açılan EVET bürosu yoğun ilgi gördü.

 

EVET bürosunun açılışına; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Akyol ve Mersav Aşiretine mensup yüzlerce kişi katıldı.

 

EVET Bürosunun açılışında bir konuşma yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, “Öncelikle Mersav Aşiretine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten 16 Nisan referandumuna duyarsız kalmadı, onlarda Şanlıurfa’ya katkı sunarak EVET bürosu açtı. Şunu özellikle söylemek istiyorum,  16 Nisan referandumu bizim için çok önemli, nasıl ki 71 Malazgirt zaferiyle Anadolu’ya yerleştiysek, nasıl ki 1918 yılında Çanakkale Zaferiyle Anadolu’yu yurt edindiysek, nasıl ki 15 Temmuz’da hainlere silleyi vurduysak, 16 Nisan’da da bunun aynısını yapacağız bunu böyle bilin” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ise, “Bu mesele şahıs meselesi değil, bu mesele Türkiye’nin meselesidir. 16 Nisan’da Allah’ın izniyle anayasa hükümet sistemi değişikliğine geçeceğiz. Milletimizin fikri irfanı feraseti, engin görüşü her zaman bu coğrafya için doğru karar olarak karşımıza çıkmıştır. 16 Nisan’da ülkenin yolu açılacak, EVET büromuzun açılışında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy ve tüm katılım sağlayanlara teşekkürlerini ileten İş Adamı İrfan Kılıç, 16 Nisan günü zafer günü olacaktır dedi. 

Yapilan konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak EVET bürosunun açılışı yapıldı. Mersav Aşiretine mensup genç katılımcılar davul zurna eşliğinde halaylar çekti. 

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195