Title of a News Article

Ayhan, hakkında açılan soruşturmayı konuştu...

.

Ayhan, hakkında açılan soruşturmayı konuştu...
banner206
Güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada PKK'nın sözde Tunceli sorumlusu terörist ile Kobani'de patlamada ölen PYD militanın ardından attığı 'Anınız önünde saygıyla eğiliyoruz' tweeti ile tepki çeken ve hakkında savcılık soruşturması başlatılan HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, "Biz doğru bulduğumuz ve inandığımız değerler için sonuna kadar mücadele vermeye hazırız. Soruşturmadan çekinmiyoruz." dedi
HDP Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Ayhan ve Dilek Öcalan, bir grup partili ile birlikte öğle saatlerinde 19 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren kapatılan DEP'in İl Başkanı Muhsin Melik'in Harrankapı Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine katıldı. Melik'in mezarına karanfil bırakarak dua eden kalabalık zaman zaman slogan attı.
 "PARTİ OLARAK SAVAŞ KARŞITIYIZ"

Tören sonunda gazetecilerin öldürülen teröristler için attığı tweet ve ardından hakkında açılan soruşturmaya ilişkin sorularını yanıtlayan HDP'li İbrahim Ayhan, parti olarak savaş karşıtı olduklarını ve sürekli barışı savunduklarını söyledi. Çatışmaların durması ve kimsenin ölmemesini istediklerini vurgulayan Ayhan, ölenleri anarak saygı ifade etmenin insanlık görevi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu.



"Ben de bu çerçevede yaşamını yitiren bu toprakların, bu halkın çocukları için duygularımızı ifade ettim. Bu çok doğal ve insani bir şeydir. Ne yazık ki insanların yaşatılması için ortaya koyduğumuz gayret ve ölümlerden duyduğumuz acıya karşı kışkırtılmış bir takım çevreler tarafından linç kampanyasına tabi tutuldum. Ölü seviciliklerini bu şekilde açığa vuruyorlar. Ne olursa olsun barıştan, yaşamdan, yaşamın korunmasından yana mücadele vereceğiz. Öl, öldür yerine yaşa, yaşat diyoruz."

"SORUŞTURMALARDAN ÇEKİNMİYORUZ"

Ölüp, öldürmek yerine yaşatma düsturunu benimsediklerini vurgulayan Ayhan, hakkında jet hızıyla soruşturma açıldığını ancak bundan çekinmediğini belirterek, "Asla soruşturmalardan çekinmiyoruz. Biz doğru bulduğumuz ve inandığımız değerler için sonuna kadar mücadele vermeye hazırız. Bu geçmişte de böyleydi bundan sonra da böyle olacaktır. Bedeli ne olursa olsun barışın korunması için elimizden geldiğince mücadele yürüteceğiz ve bunun karşısında duran insanlara karşı da her zaman demokrasiyi ve barışı esas alan bir çizgide mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2015, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142