Title of a News Article

Bakan Ala: İki konuda taviz yok

Bakan Ala Şanlıurfa'da bazı temaslarda bulundu.

Bakan Ala: İki konuda taviz yok
banner206

İçİşleri Bakanı Efkal Ala Güneydoğu'nun bazı ilçelerinde devam eden sokağa çıkma yasağının sürdüğü saatlerde önemli bazı incelemelerde bulundu. Bakan Ala Mardin'in ardından bugün akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya geldi.  
Şanlıurfa'da bazı  temaslarda bulunan İç işleri Bakanı Efkan Ala Şanlıurfa Valiliği ziyareti öncesi basın mensuplarına bir açıklamada bulundu. Şanlıurfa valisi İzzettin Küçük, AB Uyum komisyonu Başkanı Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ve Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ile birlikte kameraların karşısına geçen 
Bakan Ala’ Terörle mücadele konusunda   kesinlikle taviz verilmeyeceğini bir kez daha yineledi.

Şanlıurfa her zaman Türkiye’nin hedefleri ile örtüşen ve gelişmesi için desteği vermiş bir İlimiz ve bu yüzden burada bulunmaktan büyük bir onur duymaktayım. Şanlıurfa yine geçtiğimiz dönemde de en son yapılan seçimlerde Türkiye’nin önünü açan illerimizden biri oldu. Dolayı ile Bakanımız Faruk Çelik ile birlikte zaman zaman değerlendirmeler yapıyoruz konuşuyoruz, Milletvekillerimiz daha fazla hizmet nasıl yaparız daha çok katlıda nasıl bulunuruz çabası içerisindeyiz.

Tabi Bölgemizde ciddi dalgalanmalar ve sorunlar yaşanıyor, Suriye ve ırak’ta bu gelişmeler ülkemizi de etkiliyor. Bugün Urfa’da bir il büyüklüğünde Suriye’den kardeşlerimiz var.  Elbette onlara ensar anlayışı içerisinde üzerimizden geleni yapıyoruz, ama bunların bir plan içerisinde devam etmesi gerekiyor. Bu konuda güzel çalışmalar yapan Başta Valimiz ve Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Şunu da ifade etmeliyiz Türkiye Suriye konusunda yalnız bırakıldı. Başta Cumhurbaşkanımız ve bizler her platformda bunu dile getiriyoruz.

Tabi biz Ülkemizin her köşesinde hizmet ve gelişmişliği hedef alan 76 Milyon halkın mutluluğunu hedef alan kalkındırmanın çabası içerisindeyiz  , Demokrasimizi en ileri seviyeye taşıma çabasındayız, bu gücü bize veren Milletimiz  %49.5’lik destekle verdi.  Türkiyenin siyasi otoban yaptı, ama maalesef bölgemizde bazı ilçelerde bu otobana hendek kazanlar oluyor, bomba yerleştirenler oluyor, Türkiye yakın tarihte çok meseleleri açtı, bunların tanığıyız, bu meseleleri de aşacak, yoluna devam edecektir. El birliği ile güç birliği ile bu konularda önemli mesafeler alacağız, geleceğe emin adımlarla yürümesini sağlayacağız, iki şeyde kesinlikle taviz vermeyeceğiz, birisi hedeflerimize emin adımlarla ilerlemek, kalkınmış bir Türkiye, Dünyanın ilk büyük 10 ekonomisi arasında bir Türkiye bunun için her reformu yapacağız, ve Türkiyeyi buraya taşıyacağız, ikincisi Buraya giderken önümüze çıkacak Terörle etkin ve kesintisiz bir mücadele olacaktır’dedi.

 Bakan Ala daha sonra Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük'ten brifing aldıktan sonra  İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Alay komutanlığını ziyaret etti. 

Haber: Reşat UZUN

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2015, 19:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195