Title of a News Article

Başak, "Benim için önce Türkiye gelir"

Başak, "Benim için önce Türkiye gelir"
banner206
15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde, Türkiye Milletvekilleri Birliği Genel Bşk.Ramazan Başak açıklama yaptı. 
Açıklamasında 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde terörü lanetleyen Başak, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. 
Başak, "15 Temmuz, yeni Türkiye'nin doğuşunun destanıdır. 15 Temmuz'da dost-düşman tüm dünya, Türk milletinin vatanına, bayrağına ve demokrasisine nasıl sahip çıktığını, bu kutsal değerler için canını nasıl hiçe saydığını görmüştür.15 Temmuz, demokrasimizin ve ekonomimizin ne kadar sağlam olduğunu,ülkemizde ve dünyada meydana gelen olumsuzluklardan çok fazla etkilenmediğini bir daha göstermiştir.Türk milleti olarak 15 Temmuz'da tüm dünyaya demokrasi dersi verdik. 15 Temmuz gecesi vatanına, bayrağına, demokrasisine darbe yapmak isteyen hainlere adeta darbe yapan, darbe heveslerini kursaklarında bırakan milletimize sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un; 'Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez' dizelerini hatırlatan Başak;
Türk milletinin 15 Temmuz gecesi sergilediği birlik ve beraberlik ruhunun gelecek kuşaklara aktarılmasını istedi. “15 Temmuz'da yakılan meşale hiçbir zaman sönmeyecektir" diyen Başak, artık Türkiye'de darbe yapmak değil, kimsenin darbe yapmayı aklından bile geçiremeyeceğini söyledi.

Türk silahlı kuvvetleri içine sızmış olan FETÖ terör örgütü mensupları tarafından tertiplenen hain darbe girişiminin ekonomiye olumsuz etkisinin son derece sınırlı ve kısa sürdüğünü de kaydeden Başak, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Hükümetimizin dirayetli ve kararlı tutumu ile alınan doğru kararlar sonucu Türkiye ekonomisi bu zorlu süreçten ciddi bir yara almadan çıkmış,böylesine önemli bir sınavı büyük başarı ile geçmiştir.Çünkü bizim için önce Türkiye gelir, önce vatan gelir.
Hain darbe girişiminin yaşandığı karanlık geceden aydınlık Türkiye'ye giden yolda alınacak çok önemli mesajlar bulunduğunu da söyleyen Başak, şöyle devam etti:
"Türkiye olarak karanlık bir geceden aydınlık bir sabaha uyandık. O karanlık geceyi olumsuzluklarından çok, ülkemize, demokrasimize, birlik ve beraberliğimize kattıkları ile anmak gerekmektedir. 15 Temmuz gecesi verilen demokrasi mücadelesi tarihi bir dönüm noktasıdır. Türkiye olarak, bir daha asla yaşanmasını istemediğimiz bu menfur olaydan, birlik ve beraberliğini sağlamış, teröre, darbecilere, hainlere karşı tek vücut olmuş bir şekilde çıktık. Türkiye olarak büyük bir sinerji yakaladık. Dolayısıyla kısa sürede toparlandık. Eğer Türkiye'de yaşanan bu menfur, hain darbe girişimi başka bir ülkede meydana gelse idi gerek ekonomi, gerekse de demokrasi alanında toparlanması yıllar alabilirdi. Biz ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği, hükümetimizin de kararlılığı ile kısa sürede darbenin tüm izlerini silmeyi başardık. Ekonomimizde ciddi bir tahribat meydana gelmezken, demokrasimiz ise daha da güçlenmiştir. Ülkemizde her alanda taşların yerine oturduğu, kimsenin bu milletin iradesine kelepçe vuramayacağı bir kez daha görülmüştür."
Başak, 15 Temmuz gecesi vatan haini darbecilerin tankına, topuna, tüfeğine karşı, kahramanca mücadele ederek, hayatlarını kaybeden 249 şehide rahmet ve gazilere de sağlık dileyerek, "Hain darbe girişimi kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizin sayesinde püskürtülmüştür. Tüm şehitlerimize bir kez daha yüce Allah'tan rahmet diliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyoruz. Son olarak, bir daha böylesine kötü menfur bir kalkışmanın yaşanmamasını dilerken, ülkemizin geleceğine güvenle baktığımı ifade etmek istiyorum. Umutsuzluk, yılgınlık ve karamsarlık gibi düşünceleri beynimizden tamamen silerek, ülkemizi her anlamda dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimize kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2017, 12:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali cirfci ( Altun köy mahalle muhtarı )
Ali cirfci ( Altun köy mahalle muhtarı ) - 7 yıl Önce

Urfanın gelmiş geçmiş en çalışkan vekiliydi simdikiler fasa fiso

SIRADAKİ HABER

banner195