Title of a News Article

Çelik, 'Hedef 100 Bin "

Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa OSB’de işveren ve işçilerle buluşarak Hedef 100 bin işçinin çalıştığı bir OSB' dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Anayasa Sistemi referandumu öncesi seçim bölgesi olan Şanlıurfa’ya gelerek bir dizi temaslarda bulundu. Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde bazı fabrikaları gezen Bakan Çelik, burada işçilerle bir araya gelip uzun süre sohbet etti. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Organize Sanayi Bölge Müdürü Yunus Emre Aksu, Bakan Çelik’e buradaki temasları boyunca eşlik etti.

16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi oylaması için çalışmalarını sürdüren ve seçim gününe kadar Şanlıurfa’da olacağı öğrenilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan RUBENİS iplik ve AYKOL Sentetik Çuval fabrikalarına ziyarette bulunarak burada istihdam edilen fabrika işçileriyle bir araya geldi.

Gerçekleşen fabrika ziyaretleri öncesi Şanlıurfa Organize Sanayi Jandarma Karakol Komutanlığı’na giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Yunus Emre Aksu, burada karakol komutanı Kdm. Bşçvş. Kamil Gündüz tarafından karşılandı.

Bakan Çelik Karakol’da görev rütbeli ve erler tarafından selamlanarak karşılandı. Karakol Komutanı Kdm. Bşçvş. Kamil Gündüz ve Er Mahmut Arslan, Bakan Çelik’in ziyaretlerinden dolayı bir buket kırmızı gül takdim ettiler. Bir süre burada kalan Bakan Çelik Karakol komutanlığı hatıra defterine günün anlam ve önemini arz eden duygu ve düşüncelerini yazarak, Karakol komutanından bölge hakkında bilgiler aldı.

Karakol ziyareti sonrası RUBENİS iplik fabrikasına giden Bakan Çelik ve beraberindeki heyet, yatırım sahibi İş Adamı Osman İpek tarafından karşılandı. İplik fabrikasını gezerek burada incelemelerde bulunan Bakan Çelik, işletme sahibi Osman İpek’ten detaylı bilgiler aldı.

Yaklaşık 300 işçinin çalıştığı RUBENİS iplik fabrikasında 3 vardiyeli sistemle 24 saat fabrikanın çalıştığı belirtildi. Yemekhane bölümünde burada çalışan işçilerle kucaklaşan Bakan Faruk Çelik önemli mesajlar verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, terör örgütlerinin asıl amacı sizin elinizdeki bu ekmeği almaktır diyerek sözlerine şöyle devam etti; “Şimdi bir PKK terör örgütü var, o terör örgütü de artık yeterli olmadı çünkü güçlü bir iktidar var. DAEŞ’miş PKK’ymış, PYD’ymiş, FETÖ’ymüş. Her türlü terör örgütü, buradaki ekmeğe göz dikti. Bakın, siz başka türlü anlarsanız yanlış yaparsınız. Sizin bu elinizdeki ekmeği almak istiyorlar, ekmeği alıp siz aç kalırsanız sizi malzeme yapacaklar. Bu şekilde insanları raydan çıkarmaya çalışacaklar. Devlet uğraşıyor, ekmek, ev elendirelim. Onlar uğraşıyorlar bekar bırakalım işsiz bırakalım. Allah’ın izniyle göreceksiniz ki, burada 15 Bin kişi değil, 100 Bin kişinin çalıştığını göreceksiniz”

RUBENİS iplik fabrikası ziyareti sonrası AYKOL Sentetik Çuval fabrikasına giden Bakan Çelik Burada iş ortağı Faruk Önkol, Serkan Ay ve İş Adamı Arif Önkol Tarafından karşılandı. Yönetim katında bir süre kalan Bakan Faruk Çelik, fabrika hakkında bilgiler alarak işçilerle bir araya geldi.

 

 ‘Hedefimiz 100 Bin işçi çalıştırmak’

Burada çalışan işçilere de hitaben bir konuşma yapan Bakan Faruk Çelik, teşvik kapsamında olan Şanlıurfa Organize Sanayimizde hedefimiz 100 Bin işçi çalıştırmak olacaktır.’ Dedi.

Bakan Çelik; “Ben ilk kez Şanlıurfa’ya 2011 yılında geldim. Milletvekili arkadaşlarımızla Şanlıurfalılarla kaynaştık. Dedim ki, ben Bursa’dan geliyorum, Bursa bir sanayi şehri, 450 bin kişi fabrikalarda çalışıyor insandan işçiden geçilmiyor. Şanlıurfa’ya geldiğimizde sorduk nerede sanayi, geldik buraya baktık birkaç tane çırçır fabrikası terk edilmiş halde. Dedik ki, bu böyle olmaz. Ankara’ya gittik, sayın cumhurbaşkanı, başbakana. Oturduk konuştuk olumsuzlukları terörün bitmesinin yolu insanların iş sahibi olmasıyla biter. İnsanlara iş vermezseniz, insanların derdiyle dertleşmezseniz olmaz. Bu gidişat, gidişat değil. Onu için teşvik yasasını çıkardı dönemin başbakanı şimdiki cumhurbaşkanımız.  Şanlıurfa’yı 6. Bölge teşvik yasasına koyduk ve böylece bu fabrikalarla toplantılar yaptık ve bir bir gelmeye başladılar. Şimdi, 15 700 kişi burada çalışıyorsunuz. Bizim buradaki hedefimiz gıda sanayisini de kurduk yakında orada da fabrikalar başlayacak, böylece 100 bin hedefimiz var. Tüm araziler fabrikalarla dolacak ve burada 100 Bin gencimiz iş sahibi olacak. İlçelerimizde de yapılacak olan organize sanayilerimizle buralarda da 100 bin kişi çalıştırırsak Şanlıurfa’nın dengesi sağlanmış olur. Bir o kadar tarımda, bir bu kadar da sanayi de çalışırsa herkes iş aş sahibi olacak, namerde kimse muhtaç olmayacak. Bizim amaç ve hedefimiz bu.’ İfadelerini kullandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’ne yapmış olduğu ziyaretler yaklaşık 3 saat sürdü. 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195