Title of a News Article

Çelik ilkkez bu kadar ağır konuştu...

Çelik ilkkez bu kadar ağır konuştu...
banner206
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İdlib’in Han Şeyhun beldesinde düzenlenen kimyasal saldırısının ardından Esad rejimine ait askeri Şayrat Hava Üssünü füzelerle vuran ABD’ye seslenerek, “Eğer samimiyseniz, böyle uzaktan füzeyle değil bu yönetimi oradan kaldırın” dedi.

Şanlıurfa Milletvekili, Bakan Faruk Çelik, 16 Nisan’da yapılacak referandum ile ilgili seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda ilçe ilçe gezerek destek arayan Bakan Çelik’in bugünkü durağı Bozova İlçesi oldu. Çelik, ilk kez Şanlıurfa’da Bozova İlçesinde miting düzenledi. Bakan Çelik’e Bozova İlçe Kaymakamı Zekeriya Göker, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve AK Parti Bozova İlçe Başkanı Mehmet Akgün de eşlik etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaklaşık 5 Bin kişiye seslenen Çelik, Suriye’ye füzeyle müdahalede bulunan ABD’ye seslendi. Suriye Yönetimine yönelik “Utanmadan sıkılmadan kimyasal silah kullanma noktasına geldiler” diyen Çelik, şunları kaydetti;

“Sözüm ona çağdaşlar, sözüm ona demokratlar, sözüm ona insanlıktan bahsedenler Suriye İdlip’te insanları katlettiler. Bir başkaları da çıkmış bugün füzeyle müdahale ediyor. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı 6 yıldır söylüyor; “Bu bela Suriye’de temizlenmediği sürece burada huzur yok.” Şimdi kimyasala gelince dünya insanlığın gözünden, çok değerden düştüğü için biraz değer kazanabilmek için füzeyle müdahale ediyorlar. Bugün bu kimyasalları kullananların yarın bu bölgede neler yapabileceğini kimse bilemez. Bunun için samimiyseniz, böyle uzaktan füzeyle değil bu yönetimi oradan kaldırın.”

 

“Huzurumuza göz koyuyorlar”

 15 Temmuz Darbe Girişiminden de bahseden Çelik, “Huzurumuza göz koyuyorlar, toprağımızı çok görüyorlar, kardeşliğimizi çok görüyorlar. Onun için 15 Temmuz’da yaşattıklarına bakınız. 15 Temmuz’da başarılı olsalardı ne yapacaklardı? Bugün bu meydanda toplantı yapabilecek miydik? Bugün bu ülkenin birliğinden bahsedebilecek miydik? Ne tür sıkıntılarla bizi karşı karşıya bırakacaklardı. Ne sinsi oyunlar, ne sinsi planlar üzerimizde kuruluyor. İçerdekiler, işbirlikçiler ve dışarıdaki ağababalar kol kola girip bu memleketin geleceğini, bu memleketi yenilir, yutulur bir lokma haline getirmek için her türlü hileye başvurdular ve başvurmaya devam ediyorlar” dedi.

Bakan Çelik, sorunları olan vatandaşlara yönelik de, “Ne sorununuz varsa direk bana havale edin, direk benim yakama yapışın. Bunlar benim için çok önemli” diye kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, 16 Nisan’da tarih yazılacağını vurgulayarak, “16 Nisan’dan sonra da yeni bir diriliş başlayacak. Bu tarihe ve gidişe hep birlikte sahip oluyoruz. Türkiye mazlum milletlerinin umudu olduğu gibi katil, zalimlerin de korkusu haline gelecek. Bunlar sizler yapacaksınız, beraber yapacağız” dedi.


 Bakan Çelik daha sonra Ilçe Belediyesine geçerek burada Başkan vekili Zekeriya Göker ile Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

 


Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 15:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bakanım
Bakanım - 7 yıl Önce

Bakanım, konuklu tarım alanı imara kapatılsın

berkcan
berkcan - 7 yıl Önce

En büyük sorun kapanan hastanelerin açılmaması tekrar açılsın çalışalım

SIRADAKİ HABER

banner195