Title of a News Article

ÇELİK URFALI ÜRETİCİYE MÜJDEYİ VERDİ

.

ÇELİK URFALI ÜRETİCİYE MÜJDEYİ VERDİ
banner206
AKPARTİ Ş.Urfa Milletvekili  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Erzurum Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür Merkezi’ndeki ‘Doğu Anadolu Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı’na katılarak çok önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Çelik yaptığı konuşmasında; ”Tarımın fotoğrafını çekmek için burdayız. Çiftçiyi bilimle buluşturmak zorundayız. Burda köklü bir üniversitemiz var. Atatürk üniversitesinin çiftçi ile buluşturmalıyız ki üretici bilime ulaşsın.

Konuşmasında açlık konusunda değinen Bakan Çelik ”ünya 34 ülke açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Bunun 27 tanesi Afrika’da, 7 tanesi Asya’da bulunmaktadır. Dünyada 7 milyar insan var ve bunun 2 milyarı açlık tehlikesi ile karşı karşıya”

Toprağımız Korumalıyız

Bakan Çelik; ”Toprağın kıymetini bilmeli ve korumalıyız. Ülkemizde her yıl 100 bin hektar toprak kaybı bulunmakta. Böyle giderse 200 yıl sonra çocuklarımız toprağı saksıda görecekler. Burdan tüm valileri sesleniyorum. Bize toprak vasfından çıkmış diye gelmeyin. Kabul etmiyoruz bunu. Bize bu konu da yazı göndermeyin. Yerinde başka çözüm bulun. Toprağı koruyun.

Meralar Islah Edilecek

Bakan Çelik; Ülkemizde 14,6 milyon hektar mera alanı var. Mera alanlarımızı ıslah edeceğiz. Hayvancılık üretimi yapanlara burayı açacağız.

Genç Çiftçiler Destekelenecek

Bakan Çelik; 30 bin TL hibe veriyoruz. Ziraat bankası da 100 bin TL faizsiz kredi verecek. Bunun 150 bin TL’ye kadar yolu var. Ayrıca TKDK, KKYDP ve daha birçok hibe desteklerimiz var. Bunlardan yararlandırılacak. Onun için diyorum ki ”HADİ GEL KÖYÜMÜZE GERİ DÖNELİM”

Çiftçinin Üç Dostu Var

Bakan Çelik; Çiftçinin üç dostu var. Bunlar bakanlığımız, Ziraat bankası ve Tarım Kredi’dir. Tarım Kredi Erzurum’da yıllık 200 bin ton kapasiteli yem fabrikası kuracak. Herkese hayırlı olsun.

Desteklemeler Direkt Üreticiye Ödenecek

Bakan Çelik; Artık havza bazlı üretime geçeceğiz. Çiftçi 01.01.22017 tarihinden itibaren suya ve toprağa göre biz ona diyeceğiz ki buraya çeltik ek, çeltik ekecek, buraya mısır ek mısır ekecek. Bundan sonra en iyi şartlara göre bitkisel üretim olacak. Desteklemeler konusunda bürokrasi çok fazla bunu azaltacağız. Desteklemeler üretici birliklerinden alınıp direkt üreticiye ödenecek.

Hayvancılık Desteklenecek

Bakan Çelik; Hayvan sayımızı sayarak yeniden belirleyeceğiz. 12 İlde sayım tamamlandı yakında 81 ilde bitecek. Buzağı desteği, kesim desteği, koyun keçi desteği devam edecek. Çoban desteği devam edecek. Yıllık 5000 TL ödenecek.

Süte 650 milyon TL kaynak ayırdık. Süt fiyatı ile kimse oynayamacak. Oynarsa Et ve Süt Kurumu devreye girecek.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2016, 23:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195