Title of a News Article

Çiftçi'den flaş açıklamalar...

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siyaseti severiz şehir olarak. Ama bu süreçlerde hepimizin birbirimizi koruması kollamamız gerekiyor. İftiranın çok çabuk atıldığı, lekelemenin çok çabuk olduğu bir dönemdeyiz.” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi 3 ayda bir düzenli gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısı ile 2018 yılının son toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi. Burada göreve geldikleri günden beri yaptıkları çalışmalar hakkında ve bundan sonraki süreçte yapılacaklar konusunda açıklamalarda bulunan başkan Çiftçi, 2019 Yılının Göbeklitepe Yılı olarak ilan edilmesinin şehir adına, turizm açısından büyük öneme sahip olduğunu ve 2019 yılının Göbeklitepe Yılı ilan edilmesi itibarı ile bütün turizm acentelerinin gözü şimdiden Şanlıurfa’ya çevrildiğini söyledi.
Öte yandan başkan Çiftçi, seçimlerle ilgili yaptığı konuşmasında sitemde bulundu. şehir olarak, siyaseti seven bir halk olduklarını ve bundan dolayı halkın yüzde 90’nı ile direk iletişime geçme aracı olduğunu belirten Başkan Çiftçi, “Çünkü bu dönemlerde, kalıptan bir dayanışma içeresinde insanların birbirini lekelemesi, kadar yanlış bir şeyin olmadığını düşünüyorum” diyerek sitem etti.
‘Şanlıurfa Turist akınına uğrayacak’
“2019 Yılının Göbeklitepe Yılı olmasından sonra tüm turizm şirketlerinin ve acentelerinin ve kamuoyunun Göbeklitepe üzerinden yoğunlaşması demektir.” Diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “UNESCO tarafından tescil edilen Göbeklitepe Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafında da 2019 yılı olarak ilan edilmiş olması şehrimizin tanıtımı açısından bir kere çok büyük önem arz ediyor. Yine aynı şekilde merak edilen ve gezilmesi gereken yerler noktasında da yeni yapı için söz konusudur. Göbeklitepe’nin gezilmesi gereken yerler arasında belki de birinci sınıf olacaktır. Dolayısı ile bu şu demektir; Şanlıurfa’mızın bir turist akınına uğraması anlamına geliyor. İnşallah bizler şehir olarak buna hazır olacağız. Daha önce yapmış olduğumuz çalışmalarda sur içi dediğimiz eski Urfa’da butik anlamında hangi evi restore ederseniz, hangi ev için müracaat ederseniz belediyelerimiz tarafından buranın işletme ruhsatı veriliyor. Tabi buradaki yapı tadilat, yenileme tamamı ile bilimsel hiçbir dokuya zarar vermeyen çalışmalardan geçiyor.” Dedi.
‘Türkiye’nin sınır komşuları ile iyi ilişkiler kurması lazım’
“15 günde sıralamamızda hareketlilik meydana geldi. Şimdi şunu söylemek lazımdır.” İfadesini kullanan Başkan Nihat Çiftçi, “7 yıldır ve sekizinci yıla giriyoruz 2011 yılından bu yana Şanlıurfa birinci olmak üzere ülkemiz açık sınır kapısı olmasından dolayı Suriyeli kardeşlerimizi aldık, ihtiyaçlarını karşıladık ve bugüne kadar da yaşamaları için gereken tüm koşulları sağladık. Ama ilelebet böyle gideceği anlamına gelmez, sonuçta sınırımızda bir güvenlikli bölge oluşturulması, sınırın tamamı ile terör unsurlarından arındırılması ve Türkiye’nin komşuları ile artık iyi ilişkiler içerisinde, ticari ilişkiler içerisinde kendisini geliştirmesi lazımdır. Bu konuda Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere ülkemizin kararlılığını hep birlikte görüyoruz. Aynı şekilde ordumuzda emir komuta zinciri içerisinde gerekli hazırlıklar yapılmaktadır.” Diye konuştu.
‘Ülkenin savunması için sınırların terör unsurlarından temizlenmesi lazım’
Çiftçi, her zaman bölgede barış, huzur ve kardeşlikten yana olduğunu söyleyerek, “Tabi bizim amacımız bölgemizde her zaman, barış, huzuru ve sükûnetin olmasıdır. Ama bela kapıya dayandığında yapılabilecek çok bir şey de yok. Ülkenin savunması için, terör unsurların temizlenmesi için gerekli olan iş ve elzemlerin yapılması da lazımdır.” İfadesini kullandı.
‘İftiraların ve lekelemenin çok çabuk yapıldığı bir dönemde yaşıyoruz’
“Şehrimiz açısından şuanda bir değerlendirme süreci yaşanıyor.” Diyen Çiftçi, “Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız belli oldu. İlçe belediye başkanlarımız gelecek 5 yıl için Urfa’mızın yereline hizmet edecek adayların siyasi partililer tarafından tespiti aşamasında. Burada özellikle şunu vurgulamak istedim. Bir belediye başkanı olarak şunu belirtmek isterim, siyaset Şanlıurfa için ilgi çekici bir noktadır. Yani hemen hemen yüzde 90’nımızın doğrudan veya dolaylı irtibata geçtiği bir alandır siyaset. Siyaseti severiz şehir olarak. Ama bu süreçlerde hepimizin birbirimizi koruması kollamamız gerekiyor. İftiranın çok çabuk atıldığı, lekelemenin çok çabuk olduğu bir dönemdeyiz. Bu Şanlıurfa siyaseti konusunda doğru bulmadığım bir konudur. Çünkü bu dönemlerde, kalıptan bir dayanışma içeresinde insanların birbirini lekelemesi, kadar yanlış bir şeyin olmadığını düşünüyorum. Evet, kamuoyu, sürekli bir şekilde denetleyecektir. Denetleme neticesinde vermiş olduğu unsurları kamuoyu ile paylaşası kadar doğru bir şey yoktur. Ama bugün yapılacak paylaşımların kesinlikle art niyetli olduğunu yıpratmaya dönük olduğunu ve rakipler tarafından özellikle kullandığını da belirtmek istiyorum.” Şeklinde konuştu.
‘Tüm aday arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz’
“Ondan dolayı Şanlıurfa siyasetinin temiz kalması gerektiğini hiç kimsenin haksız yere tövben altına kalmaması gerektiğini bunun için şehir olarak hep birlikte doğru hareket etmemiz gerektiğini kimsenin aleyhine ve lehine algı operasyonları ile buluşturmamız gerekiyor. Ve tüm aday adayı arkadaşlarımıza bu sürecin sağlıklı ve saatli bir şekilde neticelendirmesi ve kalbimden geçen şehrimiz için, hizmet için elinden geleni yapacakların rabbim tüm herkesin yardımcısı olsun.” Diye konuştu.
‘3 aylık süre zarfında bütün halkımızı kucaklamaya devam edeceğiz’
“Tabi arkadaşlar, adayların belirlenmesinden sonra bir seçim sürecine gireceğiz, 31 Marta kadar dediğimiz gibi tüm halkımızı tüm ilçelerimizi kucaklayarak tüm sivil toplum örgütlerini kucaklayarak tüm vatandaşımız aynı şekilde 31 Marta kadar onlara hizmet edeceğiz. Bu 3 aylık süre zarfında büyükşehir belediye başkanlığımızın yapmış olduğu projelerin açılışını gerçekleştirmek, ve 1 Nisan itibarı ile emaneti devrettiğimizde hiçbir işi yarım bırakmamak kaydıyla hepsini bitirmiş ve dönemi düzgün bir şekilde bırakarak, yeni seçilmiş arkadaşlarımıza seçilmiş olduğu belediye başkanına bu devir teslimi gerçekleştirebilmektir.” Diyerek sözlerine son verdi.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2018, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195