Title of a News Article

Güvenç'ten HDP'ye sert çıkış

Güvenç' Gelin bugün beş bin TIR silah alan YPG'ye Amerikan uşaklığı yapmayın çağrısı yapalım, gelin bugün PKK'ya bırak artık silahı burada siyaset konuşalım barış için çağrı yapalım diyelim' dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, çözüm sürecinin bitmesine gerekçe gösterilen, Urfa, Ceylanpınar’da iki polisin öldürülmesi olayının incelenmesi için Meclis araştırması açılmasını talep etmiş ve önerge Ak Parti ve MHP oyları ile red edildi. 

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015’te polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Uçar’ın evlerinde ölü bulunmasıyla ilgili davada dördü tutuklu dokuz sanığın tamamı cinayet suçlamasından beraat etmişti.

Sanıkların avukatı Hüseyin Akay yaptığı açıklamada, “bu olayda iki polisin hayatını kaybettiğini ve sonrasında barış sürecinin ortadan kalkmasıyla yüzlerce insanın canından olduğunu, binlerce insanın bu durumdan etkilendiğini” söylemişti.
(HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, çözüm sürecinin bitmesine gerekçe gösterilen, Urfa, Ceylanpınar’da iki polisin öldürülmesi olayının incelenmesi için Meclis araştırması açılmasını istemişti. Dün TBMM'de görüşülen önerge Red edildi. Ak Parti grubu adına konuşan Kahramanmaraş Milletvekili İç İşleri Komisyon üyesi Şanlıurfa eski valisi ve BŞB Celalettin Güvenç, TBMM'de  konuştu. Çözüm sürecini Kandil ve PKK'nın sonlandırdığını ifade eden Güvenç çok ağır konuştu. 
İşte Güvenç'in TBMM'de ki O konuşması 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2018, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195