Title of a News Article

HDP KONGRESİNDE SKANDAL SÖZLER

HDP kongresinde skandal sözler! HDP Eş Genel Başkanı Sibel Kemalbay, Zeytin Dalı Harekatında hedef alınan terör unsurlarına sahip çıktı, 'halk' olarak tanımladığı teröristlerin kendilerini koruduğunu söyledi.

HDP KONGRESİNDE SKANDAL SÖZLER
banner206
 
HDP 3. Olağan Kongresi'nde konuşan Eş Genel Başkan Kemalbay, skandal açıklamalar yaptı. Kemalbay, Afrin operasyonunu eleştirerek, “Türkiye halkları açısından anlamı yoktur. İmzalı bombaları bırakanlar sorumludur. Direnişle karşılaşırsınız. Halk kendini koruyor. Biz bu ülkede kanın durmasını istiyoruz. Suriye’de sınır ötesinde operasyon gerçekleştiriliyor. Bu kanı durdurmak bizim sorumluluğumuz. Bugün 'savaş gereklidir' diyenler kendi sermayelerinden, koltuklarından bahsediyorlar. Biz kendi ekmeğimizden, suyumuzdan, çocuğumuzdan bahsediyoruz. Bizler bu mücadeleyi yürüttüğümüz için saldırılara maruz kaldık, arkadaşlarımız gözaltına alındı, tutuklandı” dedi.

Kongrede, tutuklu isimler Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da mesajları okundu.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN'A 'SELAM' GÖNDERDİ

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen HDP 3. Olağan Büyük Kongresi'nde,  önergeyle "divan eş başkanlığına" Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile  Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder seçildi.

HDP'nin tutuklu milletvekilleri ve belediye başkanlarını selamlayarak  konuşmasına başlayan Önder, "Onların bize devrettiği bayrağı biz bir başkana  devredene kadar yere düşürmeme sözünü veriyoruz." dedi.

"Buradan, Sayın Öcalan'ı saygı ve sevgiyle selamlıyoruz." ifadelerini  kullanan Önder, kongreye katılmak için salonda ve dışarıda bulunanların
sayısının  32 bine ulaştığını öne sürdü.

kaynak:milliyet.com.tr

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2018, 15:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
Urfalı
Urfalı - 6 yıl Önce

Hainler

SIRADAKİ HABER

banner195