Title of a News Article

İlk toplantısını onlarla yaptı...

.

İlk toplantısını onlarla yaptı...
banner206
 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, EXPO 2016 Antalya ile Türkiye ve Antalya'nın turizmine katkı sağlayacak kalıcı bir eser bırakmayı amaçladıklarını bildirdi.
Çelik, EXPO 2016 Antalya alanındaki VIP ve basın merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından merkezi gezen Çelik, Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, EXPO 2016 Antalya Ajansı yetkililerinin de katılımıyla EXPO 2016 Antalya 37. Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Çelik, G20'de gösterdikleri başarıyı EXPO'da da tekrarlayacaklarına inandıklarını söyledi. EXPO alanında yapılanları ve yapılacakları değerlendireceklerini belirten Çelik, son ay içerisinde bin 500 olan çalışan sayısını 3 bine çıkardıklarını ifade etti.
Gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Çelik, "Bir çok alanda hiçbir sorun yaşanmadığını görüyoruz. Kongre merkeziyle ilgili çalışmalar yoğun şekilde sürüyor. Arkadaşlarımıza 1 Nisan'da açılış gerçekleşecekmiş gibi tüm çalışmaları tamamlama talimatını verdik. Bu sürede tamamlayıp geri kalan zamanda da daha rahat hareket etmek istiyoruz" dedi.
İnşaat faaliyetleri devam ederken ülkelerin katılımını sağlama konusunda da çalışmaları sürdürdüklerine dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:
"Ankara'da yaptığımız son toplantının ardından katılımcı ülke sayısı 12'den 16'ya yükseldi. Önümüzdeki günlerde daha da artacak. Türkiye ve Antalya'nın turizmine katkı sağlayacak kalıcı bir eser bırakmayı amaçlıyoruz. Tarım ve turizmi bir araya getirecek bu fuara milyonlarca yerli ve yabancı turistin katılacağına inanıyoruz. Çiçek ve çocuk temalı bu fuarın dünya barışına vesile olacağı inancındayız."

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2015, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195