Title of a News Article

İnanılmaz itiraf...

.

İnanılmaz itiraf...
banner206
 SUR'da teslim olan 3 PKK'lı teröristin anlattıkları tüyler ürpertti! Çatışmalarda halkın kendilerine destek vermediğini söyleyen PKK'lılar, ölenlerin ise bahçelere gömdüklerini söyledi. Bu arada teslim olan teröristler, zırhlı araçlara binerek PKK'lılara teslim olmaları çağrısında bulundu.

Diyarbakır Valiliği, merkez Sur İlçesi’nde 2 Aralık’tan bu yana sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi’nin 6 mahallesinde 18 Aralık 2015

Teslim olan PKK'lı, Sur'da PKK'lılara "Bizleri devlet teslim olanı infaz ediyor diye kandırdınız. Devlet hiç kimseyi infaz etmiyor" sözleriyle seslendi.
tarihinden bu yana ’Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu’ icra edildiğini açıkladı.

3 ÖRGÜT MENSUBU TESLİM OLDU

Açıklamada, Suriçi’ndeki operasyon bölgesinden 22 Şubat günü 3 bölücü terör örgütü mensubunun çatışma ortamından kaçarak güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu belirterek, örgüt üyelerinin sağlık kontrolleri yapılarak Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiği kaydedildi.

"EVLERİ KULLANILIMAZ HALE GETİRDİK"

Teslim olan PKK’lılardan biri, "Evleri kullanılamaz hale getirdik, insanları zor durumda bıraktık. Bundan dolayı pişman olduk ve devlete teslim olmaya karar verdik. İlk başta ihtiyaçlarımız zaten vardı. Lojistikte, ondan sonra tükenmeye başlayınca evlerde kalan erzakları tüketmeye başladık. Hani teslim olmak isteyenler var, vurulmaktan ya da infaz edilmekten korkuyorlar. Onlara da sesleniyorum, burada devletin gerçekten hiç bir kötülüğünü görmedik. Gönül rahatlığıyla teslim olabilirler" dedi.



Teslim olan PKK’lılardan diğeri ise, "Halk destek olmadı, biz de mecburi teslim olmak zorunda kaldık. Teslim olmasaydık orada ölecektik. Devlettir, devletten kaçış olmaz. Ya orada ölecektik ya da teslim olacaktık. Bize diyorlardı, siz teslim olursanız, size sıkarlar, sizi infaz ederler" dedi.

Askerin, "Ölenleri ne yapıyordunuz?" sorusuna PKK’lı terörist, "Onlar gömüyorlardı bahçelere falan" karşılığını verdi.

Teslim olan PKK’lılardan diğeri de Sur İlçesi’nde boşalan evlerde kaldıklarını belirterek, "Yataklar vardı zaten evlerde, her evde. Dediler bize, ’devlet sizi öldürecek’ korktuk ondan gelemedik. Yoksa ilk başta teslim olacaktık zaten. Teslim olun çağrıları yapılıyordu, devlete teslim olun devlet karışmayacak çağrıları yapılıyordu. Biz de ona güvenerek, dedik ki, kesinlikle bize birşey yapılmayacak o şeyde gelip direkt gelip teslim olduk" dedi.

TESLİM OLANLARDAN ANONS: SİZDE TESLİM OLUN

Bu arada teslim olan PKK’lılardan biri zırhlı araçtan Sur’daki diğer PKK’lılara anons yaparak, "Bizleri devlet teslim olanı infaz ediyor diye kandırdınız. Devlet hiç kimseyi infaz etmiyor. Siz yalancısınız, devlet teslim alana hiç bir şey yapmıyor. Gelin siz de devletin adaletine teslim olun" dedi.

Bir değir PKK’lı da "Arkadaşlar" diye başladığı anonsunda, "Kendi halkımıza zarar vermekten başka hiç bir şey yapmadık bugüne kadar. Gelin siz de teslim olun. Kendi halkımızın malına, canına zarar vererek, hiç bir yere varamayız. Gelin devletin adaletine teslim olun. Kesinlikle hiç bir şekilde kimseye zarar verilmiyor. Şu an yaşıyoruz, hayattayız ve hayatta yaşamaya da devam edeceğiz. Arkadaşlar kimsenin sizleri kandırmasına izin vermeyin artık. Gelin devletin adaletine teslim olun, kesinlikle kimse size zarar vermeyecek" dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2016, 23:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195