Title of a News Article

İntihar ediyorlar...

.

İntihar ediyorlar...
banner206
 Güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlarda 3 binden fazla elemanını kaybeden Kandil'in, 14 Aralık toplantısının detayları ortaya çıktı. İstihbarat raporlarına yansıyan toplantı tutunakları, PKK'daki büyük panik havasını ortaya çıkardı. Tutanaklarda, art arda yedikleri darbenin örgütteki moralleri düşürdüğü ve çok sayıda teröristin intihar girişiminde bulunduğu yer aldı.


PKK’ya Şırnak Cizre, Silopi, Mardin Nusaybin ve Diyarbakır Sur’da güvenlik güçlerinin vurduğu ağır darbe sonrasında örgüt içerisinde büyük panik başladı. Operasyonlarda yurtiçi ve yurtdışında 3 binin üzerinde terörist öldürüldü. Birçok terörist ise yaralı veya eyleme giderken güvenlik güçlerince yakalandı. Bu ağır darbe PKK’yı paniğe soktu. Bu nedenle 14 Aralık’ta PKK-KCK yöneticileri bir toplantı yaptı.  

ÖRGÜTTEN KAÇMAK İSTİYORLAR

Akşam gazetesinin ulaştığı rapora göre; örgüte katılım nerdeyse hiç yok. PKK’nın yeni hedefinde ise Alevi gençler var. PKK’nın tehditle dağa çıkardığı gençlerin yaşanan zaiyatın ardından örgütten kaçmak için her yolu denedikleri ve birçok PKK’lının intihar yolunu seçtiği ortaya çıktı. Raporda sağlık sorunlarının ve aile özleminin başladığına da dikkat çekiliyor.

İki dernek kurup örgütlenme hesabı

PKK-KCK toplantısında Alevi gençlerin hedef alınması isteniyor. Alevi gençler için biri sözde Kürdistan diğeri ise Türkiye olmak üzere iki dernek kurulup, bu derneklerin PKK’nın üniversite yapılanması olan DEM-Genç çatısında örgütlenmesi hedefleniyor. KCK, Batı Fırat bölgesinde ise HDP gençliği adına örgütlemelerin geliştirilmesini planlıyor.

Öğrencileri çatışma alanlarına götürün

PKK'nın en büyük hedeflerinden biri de üniversite gençliği. KCK toplantılarında üniversite ve liselerde grupların örgütlendirilerek sözde direnişin olduğu alanlara kaydırılması istendi. Terör örgütü, Türk ekonomi sitemine, sanayi ve turizm sektörüne zarar verecek eylem hazırlığına gidilmesi için çabalıyor. (Akşam)

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2016, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142