Title of a News Article

Suruç Çelik'i mutlu etti...

Suruç Çelik'i mutlu etti...
banner206

HABER: OSMAN KAYA

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve aynı zaman da AK Parti Şanlıurfa Milletvekili olan Faruk Çelik, 16 Nisan referandumu öncesi Şanlıurfa’ya gelerek ilçelere bir bir çıkarma yapıyor. Suruç ilçesine gelen Bakan Çelik, suruç halkının yoğun ilgisi karşısında oldukça memnun olduğu gözlemlendi. 

Dün, Viranşehir, Hilvan, bugün de Suruç ilçesinde giden Bakan Çelik burada vatandaşlarla kucaklaşıp yeni anayasa paketini anlatıyor.

Suruç’ta bir düğün salonunda ilçe halkıyla buluşan Bakan Çelik yoğun ilgi gördü. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Eski Milletvekili Seydi Eyyüboğlu,AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Jandarma il Komutani Albay Kemal Timuroğlu, Emniyet müdürü Veysel Tipioglu, Suruç  Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ferhat Sinanoğlu'nun eşlik ettiği ilçe çıkarmalarında vatandaşlarla kucaklaşan Tarım Bakanı Faruk Çelik, 16 Nisan günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi oylamasında EVET sözünů alıyor. 


Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan' ın Suruç halkına selam getirdiğini ifade eden Ak parti Şanlıurfa Ibrahim Halil Yıldız " sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan Suruç için ayrı bir değer taşıyor. Her defasında suruç için ne yapılması gerekiyorsa onun talimatını verip takip ediyor. Suruç ovasının suyla kavuşmasını sağladı. Çevre yolu bitecek " dedi.  Milletvekil yıldız yani sıra Vali Güngür Azim Tuna, Ak parti Şanlıurfa il başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir belediye başkanı Nihat Çiftçi birer selamlama konuşmasını yaptılar. 

Suruç ilçesine büyük önem verdiklerini ifade eden Çelik " Türk Kürt ve arap ayırımı yapmadan Suriyelilere sahip çıktıklarını, ancak bazı terör örgütleri bunu istismar etti" dedi. 

Bakan Çelik burada yaptığı konuşmasında, 'Tercihlerinizi doğru yaparsanız Allahın izniyle hizmetten 4 nala geleceğiz ama bazı kardeşlerimiz ya tehditlerden dolayı ya baskılardan dolayı yada başka nedenlerden dolayı tercihini yanlış yaptılar. Ne oldu Suruç köy olarak kaldı ama bu memleketin özü sizlersiniz bizde bu memlekete hizmet vermek için görevlendirilmiş kardeşleriniziz onun için kırılmak yok darılmak yok Suruç’un sorununu çözmek boynumuzun borcudur. Şimdi çevre yoluyla başlayacağız belediye başkanımızı dinlediniz Valimizi dinlediniz Suruç’un içini altyapısını halledeceğiz üst yapısını halledeceğiz sosyal alanlarını parklarını oturalabilir kalkabilir bir ilke olması için ne gerekiyorsa yapacağız neden çünkü uzatılan rolleri itenler barıştan anlamayanlar dostluktan anlamayanlar yalnızca yalnızca silahtan anlayanlar artık Türkiye’de  Suruç’ta at koşuşturamayacaklar Suruç’lu bunu bilmeni istiyorum. Kimse milletin özgür iradesine müdahale edemeyecek kimse milletin iradesine karşı dikilemeyecek Milletin dediği olacak Suruçlunun özgür iradesi sandığa yansıyacak ve Allahın izniyle biz de hizmetlere sizin doyuncaya kadar sizlerden ne kadar el atmamız gerekiyorsa ne kadar gayret etmemiz gerekiyorsa bizde kendimizi size adamış durumdayız. Kardeşlerim Suruç çok şeyler yaşadı bir Kobani olayını yaşadık Kobani’de kardeşlerimiz yaşıyor Telabyad’da kardeşlerimiz yaşıyor ve Resulayn’da kardeşlerimiz yaşıyor. Türkiye Kobani olaylarında  bütün devlet imkanlarını seferber etti bizzat ben Suruç’a geldim sınır kapısından binlerce kardeşimizin bu tarafa geçmesini bombalardan kurtulmasını sağladık. Onları kamplara yerleştirdik onlara aş verdik onlara kucağımız açtık devlet olarak yapılması gerekenlerin hepsini yaptık. Yetmedi daha sonra Kobani’nin kurtulması için DEAŞ belasından kurtulması için devlet olarak yapılması gereken bütün destekleri yaptık. Peşmerge mi geçecek geçti başka destek ne onu da verdik ve Kobani’nin o beladan kurtulmasını sağladık.  Geçen geçti şimdi yeni bir dönem yeni dönemde Allahın izniyle yeni bir sisteme geçiyor Türkiye işte o düşmanların rahatsız olduğu o terör örgütlerin rahatsız olduğu bir sisteme geçiyoruz. Hiç kimsenin kafası karışmasın çok doğru şeyler yapıyoruz çok doğru şeyler yapmak durumundayız 15 senedir iktidardayız ne doğru ne yanlış bunları biliyoruz diyoruz ki güçlü Başbakan, güçlü Cumhurbaşkanı ikili yapıyla devleti idare etmek zor bir evde bir baba var bir anne var yani siz bir evin içerisinde bir ülke içerisinde Cumhurbaşkanı güçlü, Başbakanı güçlü diye çıkarsanız cenaze evlerinde rahmetli Özal’ı kavga ettirirsiniz.' Ifadelerini kullandı.





Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2017, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195