Title of a News Article

Tarım Bakanlığı'na Urfalı bürokrat

Tarım Bakanlığı'na Urfalı bürokrat
banner206
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın görevi devralmasıyla birlikte kabinesinde değişiklikler yeni atamalar yapmaya devam ediyor. Bu atamalardan birisi de Osman Güzelgöz oldu. Saygın kişiliği ile tanınan eğitimci yazar Osman Güzelgöz'ün Tarım Bakanlığı'nda Eğitim yayım ve Yayınlar Daire Başkanı olarak atandığı öğrenildi.

Urfalı bir bürokratın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda görev yapması kamuoyu tarafından sevinçle karşılandı. 

Osman Güzelgöz kimdir?


1958 Yılında Şanlıurfa’da doğdu. 
Şanlıurfa kültür, folklor ve musikisinin en önemli kaynak kişisi, Musiki Ustası, Gazelhan Tenekeci Mahmut’un oğludur.

Lise yıllarında ve sonrasında PTT Bakım Müdürlüğü, Toprak-Su Müdürlüğü ve Toprak Tarım Reformu Bölge Müdürlüklerinde çalıştı. 1978 yılında Şanlıurfa’da muhabir olarak fiili gazeteciliğe başladı. 

1980’de Maliye Teşkilatı’na girdi. 1990 yılında istifa ederek yeniden gazeteciliğe döndü. 40 yılı bulan gazetecilik ve yazarlık yaşamında; Şanlıurfa’daki mahalli gazetelerin birçoğunda muhabirlik, yazarlık ve yöneticilik yaptı. 

Anadolu Ajansı ve Milliyet muhabirlikleri; yerel TV ve radyolarda yorumcu ve araştırmacı olarak çeşitli programlar yaptı. 1990 -2001 yılları arasında Feza Gazetecilik Grubunda gazeteci olarak çalıştı. Zaman Gazetesi’nde yazarlık yaptı. 2001 yılında bu gruptan ayrıldı.

 “Güneydoğu Sorunu ve Çözüm Önerileri” başlığı ile Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde konferanslar verdi. Çeşitli araştırmalar ve programlar yaptı.

İstanbul’da Şanlıurfa Dayanışma Derneği’nin Genel Sekreterliği’ni yürüttü. Şanlıurfa Kültürü ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenledi. Gazete ve dergilere yazılar yazdı, araştırmalar yayımladı. Şanlıurfa Folkloru ile ilgili araştırma ve derlemeler yaptı.

2003 yılında Sağlık Bakanlığında Bakan Danışmanı olarak göreve başladı. Sağlık Bakanlığında daha sonra Basın Müşaviri, İletişim Koordinatörü ve Daire Başkanı olarak görev yaptı.

Liseden sonra ara verdiği eğitimine 2009 yılından itibaren devam etti ve sırasıyla Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'nü, 2012 yılında da aynı fakültenin İktisat Bölümünü bitirdi. Daha sonra Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında Yüksek Lisansını tamamladı. Şu anda Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde Sinema-Radyo-TV alanında doktora yapmaktadır.

Eylül 2017 itibariyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanı olarak atanan, aynı zamanda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genel İletişim Koordinatörü olarak da görev yapacak olan Osman Güzelgöz evli, 4 çocuk babası ve 4 torun dedesidir.


YAYIMLANMIŞ KİTAPLARI:

1)         Bir Beyaz Tebessüm (Şiir)
2)         Eskimeyen Sohbetler (Röportaj)
3)         İnce Sür Derin Sür Öküzleri Yorma (Güneydoğu Yazıları 1)
4)         Bir Ok Attım Kebap Oldu (Güneydoğu Yazıları 2)
5)         Batılılaşma Demokrasi İslam (Deneme)
6)         Sana Leyla mı Bulunmaz (Şiir)
7)         Kürt Meselesi İle Yüzleşmek (Güneydoğu Yazıları 3)
8)   Şanlıurfa Halk Müziği (Ortak Araştırma)
9)         Sağlıkla İlgili Türküler (Ortak Araştırma)
10)       Sağlıkla İlgili Şarkılar (Ortak Araştırma)

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2017, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142