Title of a News Article

Urfa'da 48 kanala konuştu...

.

Urfa'da 48 kanala konuştu...
banner206
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Şanlıurfa'da 40 bin kişi katılımıyla düzenlenen  mitinginin ardından 48 yerel televizyonda yayınlanan 'Anadolu soruyor' programına katıldı. Yerel gazetecilerin yönelttiği soruları yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun devletle ilgili paylaşımlarda güvensiz muhatap olduğunu anladığını ifade etti.

Son dönemde artan terör olaylarının sona erdirilmesi için başlatılan operasyonların son noktaya kadar sürdürüleceğini ifade eden Davutoğlu, "Bütün bu terör unsurları silahlarını bırakacaklar, gömecekler. Herhangi silahlı birini gördüğümüzde ise aynen operasyonlar devam edecektir. Son günlerde mağaralarda yakalanan silah ve mühimmat kaç tonu buldu? Bunlar çözüm sürecini sabote ettiler. Avrupa çözüm sürecini samimiyetle istedi. Ancak iki grup bunu istemedi. Bunlardan birisi uyuşturucu baronları, ikincisi ise Türkiye'ye şantaj yapmak isteyen dış odaklar. Biz gençlerimizin dağlarda heba olmasın diye bu çözüm sürecini başlattık" dedi.

1990'lı yıllara dönülmesinin söz konusu olmadığını ve bunu isteyenlerin karşısında kendilerini bulacağını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, yeni dönemde milletin amir devletin ise memur olduğunu belirterek şunları dsöyledi:

"Bizim dönemimizde devlet adına kim yanlış yaparsa bizi karşısında bulur. Burada hepimiz sizin emrinizdeyiz. Millet amirdir, devlet ise memurdur. Herkesin bildiği gibi Silopi'de zırhlı aracın arkasında sürüklenen bir cenaze olayı yaşandı. Bunun üzerine hemen talimat vererek o sorumlu memurlar görevlerinden uzaklaştırıldı. O terörist güvenlik güçlerine bomba atarken öldürüldü. Ama öldükten sonra hukuk devreye girer. Bu tür eylemi kim yaparsa yapsın bunun için hukuki işlem yapmamız gerekiyor. Yine Tunceli dağlarında güvenlik güçlerimiz 5 terörist öldürdü. Ancak onların cenazelerini o dağda bırakmayıp helikopterle Elazığ'a taşıyarak, ailelerine teslim ettik. Bizim devletimiz hukuki kurallar içersinde hareket ediyor. Ancak PKK hukuk tanımıyor. Biz kesinlikle hukuk çerçevesi dışına çıkmayız. HDP ne yapıyor? PKK'nın dilini terk edebiliyor mu? Çıkıp 'silahları bırakın' diyebildi mi? İlişkileriniz konusunda net tutumlar takınmalısınız. Onların dilini neden halka karşı kullanıyorsunuz."

"PKK TÜRKİYE'DE VE DÜNYADA TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

Başbakan Davutoğlu, PKK'nın terör örgütü olmadığını söylediği için gözaltına alınan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'ye ilişkin yöneltilen bir soruyu, "Baro başkanı için hukuki bir süreç işlendi. PKK Türkiye'de ve dünyada bir terör örgütüdür. Birisi bir şey söylerse onun gereği yapılır"diye yanıtladı.

KILIÇDAROĞLU GÜVENSİZ MUHATAP

Başbakan Davutoğlu, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin yaptığı görüşmenin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşme içeriğine ilişkin açıklamalarını eleştirerek şöyle dedi:

"Biz sayın Kılıçdaroğlu ile nezaket ortamında görüştük. Bunlar bu görevden kaçtığı için biz bu görevi devir aldık. Biz hiçbir zaman ayrım yapmadık. Şimdi Kılıçdaroğlu bu görüşmeleri bir şantaj olarak kullanmaya başladı. Ben zor durumda kalmam kendisi zor durumda kalır. Savcılık ortamıyla zaten her şey ortaya çıktı, gizli saklı bir şey kalmadı. Ama neyse bu önemli mesele neyse Sayın Kılıçdaroğlu açıklasın.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2015, 00:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195