Title of a News Article

Vali Küçük Onları yanlız bırakmadı...

.

Vali Küçük Onları yanlız bırakmadı...
banner206
 AKÇAKALE’DEKİ SURİYELİLERİ ZİYARET ETTİ
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; ülkelerindeki karışıklıklardan kaçarak sığındıkları Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki Suriyelileri ziyaret etti. 

İlk olarak eski devlet hastanesinin yerinde faaliyete geçen Dilruba Konukevinde kalan Suriyelileri ziyaret eden Vali İzzettin Küçük; konukevinde verilen hizmetlerle ilgili Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat’tan bilgi aldı. 

Özellikle bakıma muhtaç hastaların, dul ve yetimlerin barındığı konukevinde verilen hizmetlerden dolayı yetkililere teşekkür eden Vali İzzettin Küçük;  çocuklara hediyelerini verdikten sonra konukevinden ayrıldı. 

Akçakale’deki incelemeleri kapsamında Akçakale Belediyesi tarafından eski kamyon garajında oluşturulan çadırkenti de ziyaret eden Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; burada yaşayan 5 bin civarındaki Suriyelinin daha iyi imkanlarda yaşamaları için istemeleri halinde Suruç çadırkente nakillerini sağlayabileceğini kaydetti. Hastane, okul, sosyal alanlar, market, banyo ve tuvaletlerin bulunduğu; daha sağlıklı çadırların kurulduğu çadırkentte yaşamlarını sürdürmeye karar vermeleri halinde kendilerine ayrılmış mahallelere yerleştirilebileceklerini Suriyelilere aktaran Vali İzzettin Küçük; kendilerine sunulacak imkânları, oluşturacakları bir heyetle çadırkente giderek yerinde görebileceklerini dile getirdi. 

Akçakale temasları sırasında Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’e Kaymakam Eyüp Fırat ve Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan eşlik etti. 

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2016, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195