Title of a News Article

Yarın görevini bırakıyor...

Yarın görevini bırakıyor...
banner206
Şanlıurfa Bakansız kaldı. Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili GTHB Ahmet Fakıbaba bakanlık koltuğunu Bekir Pakdemirliye bırakıyor. Yaklaşık bir yıl önce Bakan olan Fakıbaba, 24 Haziran seçimlerinde Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili 1.sıradan aday gösterilmiş, Fakıbaba kendisinin hazırladığı aday listesi nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Bakan olduktan sonra herkesi kucaklamasi gereken Fakıbaba, aksi bir politika sergilemiş Bakanlıkta ve Urfa özelinde çok sayıda ismi karşısına almıştı.

 16 Bakanlığın bulunduğu yeni sistemde 7 bakanlık kapandı. Yeni sistemde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı birleştirilirken, yeni bakanlığın ismi ise Tarım ve Orman Bakanlığı oldu. Yeni Tarım ve Orman Bakanı da Bekir Pakdemirli oldu.

BEKİR PAKDEMİRLİ KİMDİR?

Bekir Pakdemirli, 1973 yılında İzmir'de doğmuştur. Merhum Türk siyasetçi Ekrem Pakdemirli'nin oğludur.

Bilkent Üniversitesi, İşletme Fakültesi'ndeki lisans eğitiminin ardından, Başkent Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisans, Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü'nde doktora çalışmalarını tamamlamıştır.

Pakdemirli, gıda, teknoloji ve otomotiv alanında serbest girişimcilik yapmış, çeşitli şirketlerin kuruluşunda bulunmuş, yöneticiliğini yapmıştır. Bunun yanı sıra kariyeri süresince Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşunda yer alan bir seramik firması ve halka açık bir gıda firmasının Genel Müdürlük görevlerini üstlenmiştir.

Çok uluslu bir şirket olan McCain Foods şirketinde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmuş, halen McCain şirketi ile danışmanlık ilişkileri devam etmektedir.

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ve Albaraka Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği'ni sürdürmekte olan Pakdemirli, sosyal sorumluluk hassasiyetiyle Tarkem – Tarihi Kemeraltı A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği ile Türkiye Ruh Sağlığı Tedavi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği'nin yanında, Anadolu Otizm Vakfı Mütevelli Üyeliği'ni ve Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği üyeliğini sürdürmektedir.

Ege TV'de haftalık ekonomi programı yapan Pakdemirli, aynı zamanda deniz kaptanı, pilot ve amatör telsizcidir.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2018, 23:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195