Title of a News Article

16. Anadolu Gastroenteroloji Günleri Dijital Ortamda Yapıldı

16. Anadolu Gastroenteroloji Günleri Dijital Ortamda Yapıldı
banner206

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Uyanıkoğlu 16. Anadolu Gastroenteroloji Günlerinin dijital ortamda yapıldığını ifade etti.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Uyanıkoğlu 16. Anadolu Gastroenteroloji Günleri kapsamında 11-12 Eylül 2020 Cuma ve Cumartesi olmak üzere iki gün süren ve 09:00-18:00 saatleri arasında dijital olarak 2 Salon, 9 panel, 1 konferans ve 110 sözlü bildiriden oluşan çok faydalı toplantı yapıldığını ifade ederek katılımcılara teşekkür etti. 

Prof. Dr. Ahmet Uyanıkoğlu, Kongre sonunda katılımcılara katılım belgesi ve bildiri kitabı verildiğini ifade ederek, amaçlarının katılımcıları Şanlıurfa’da iyi ağırlamak, Harran Üniversitesini, Göbeklitepe’yi Şanlıurfa kültürünü yaşatarak bilimsel sunumların yanı sıra kültürümüzü de tanıtmak olduğunu söyledi.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve şehrimizde de baş gösteren Covid-19 pandemisi nedeniyle kongremizi dijital ortamda yapmak zorunda kalmamıza rağmen yine de oldukça başarılı ve verimli bir kongre oldu, ilk gün yüksek düzeyli yaklaşık 300 katılımcı kongreyi takip etti, 500’e yakın da giriş yapıldı. Büyük ilgiden dolayı kongreyi yüz yüze inşallah 2022’de tekrar Şanlıurfa’mızda yapma kararı alındı. 

Kongre süresince Göbeklitepe ve Şanlıurfa ile ilgili tanıtıcı videolar ve görseller oldukça büyük ilgi gördü. Kongrenin gerçekleşmesine katkı sunan herkese teşekkür ederim, diyen Prof. Dr. Ahmet Uyanıkoğlu son olarak her platformda Şanlıurfa’nın bu tür olumlu organizasyonlarla ve haberlerle gündeme gelmesi için, bir Şanlıurfalı olarak en büyük dileğimdir, diye ekledi. Dijital ortamda da olsa yapılan kongrede emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güzelçiçek ise konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada “Bu yıl Üniversitemizin Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Ana Bilim Dalının 16.ncısını düzenlediği panel Covid-19 pandemisi nedeniyle sanal ortamda yapıldı. Gönül isterdi ki; Gastroenteroloji Günlerini yüz yüze yaparak, Şanlıurfa’mızı daha güzel tanıtarak, Göbeklitepe başta olmak üzere Şanlıurfa’mızın güzide tarihi yerlerini misafirlerimize gezdirerek daha keyifli bir kongre ortamı oluşturalım. İnşallah 2022 yılında bu kongrenin tekrarı yapılarak Urfa’nın tanıtımına katkı sunacaklarını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195