Title of a News Article

6 saatlik operasyonla hayata döndü!

6 saatlik operasyonla hayata döndü!
banner206

Şanlıurfa’da, Özel Meydan Hastanesi doktorları büyük bir başarıya imza attı.

Geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak Özel Meydan Hastanesi’ne kaldırılan 49 yaşındaki İsmail Yıldız, burada tecrübeli doktorlar tarafından hayata döndürüldü. Kalbi duran hastaya 6 saat süren bir operasyon gerçekleşti. Hayata dönen Yıldız, doktorlarına can borçlu olduğunu söyledi.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz cumartesi günü aniden fenalaşarak hastaneye kaldırılan 49 yaşındaki baba İsmail Yıldız, yapılan anjiyo sonucu 4 damarı tıkalı olduğu öğrenildi. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Memduh Baş, tarafından yapılan anjiyo neticesinde 4 damarın tıkalı ve acilen hasta İsmail Yıldız’a ameliyat olması gerektiğini söyledi. Hasta İsmail Yıldız, kendi isteği üzerine ameliyatı Gaziantep’te olmak istedi. Bu durum karşısında hastane yetkilileri durumun ciddiyetini koruduğunu ve acil bir şekilde hastanın tercih doğrultusunda sevkini yapacaktı.

Hazırlıklar sürerken, müşahede altında bulunan 4 damarı tıkalı hasta İsmail Yıldız, bir anda fenalaştı. Kalbi duran hasta İsmail Yıldız, çocuklarından izin alınarak acil ameliyata alındı. Tecrübeli Kalp Damar Cerrahisi Uzm. Dr. Recep Tüten’in 5 buçuk saat sürdürdüğü ve başarılı bir operasyona imza attığı by-pass ameliyatında hasta İsmail Yıldız, burun buruna kaldığı ölümden geri döndü.

Özel Hastaneler noktasında Şanlıurfa’da adından söz ettiren Meydan Hastanesi bir kez daha büyük bir alkış aldı. Yaklaşık 6 saat saat ameliyatında 4 tıkalı damarın 3’üne by-pass yapılarak açıldı. Hastayı hayata döndüren tecrübeli doktor ve ekibi takdir topladı.

Başarılı bir operasyon geçiren 49 yaşındaki İsmail Yıldız, “Doktorumuz, ellerinden öpülecek biri. Bugün burada dört dörtlük bir tedavi gördüm. Herkese çok teşekkür ediyorum. Hastane yönetimi başta olmak üzere buradaki bulunan doktorlarım ve çalışanlarına minnet borçluyum” dedi.

Özel Meydan Hastanesi bir ilke daha imza attı. Büyük alkış toplayan Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Recep Tüten, ‘Urfa’da kalp damar adına girişimsel kardiyoloji yapan bir ünite yok. Meydan Hastanesi ilk defa bu işi başlattı. Hastamız, göğüs rahatsızlığı nedeniyle gelen bir hasta, Anjiyo doktorumuz Memduh Bey, anjiyoyu gerçekleştirdi. Neticede 4 damarın tıkalı olduğu tespit edildi. Damarlardan 3ünün çok ciddi ve acilen müdahale edilmesi gerektiğini söyledik. Hastamızı ikna ettik fakat henüz ameliyata almadan hastamızın kalbi durdu, masaj yaparak ameliyata aldık. Ameliyatta 4 kez by-pass yaptık, çok süratlı müdahaleler sonucu kalpte hasar meydana gelmedi. Başarılı bir operasyon geçirdik. Birkaç gün içerisinde hastamızı taburcu edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Özel Meydan Hastanesi Başhekimi Dr. Faruk Aslan bir açıklama yaparak şunları söyledi;

“Şanlıurfalılara hizmetin en iyisini getirmeye devam ediyoruz. Her geçen gün kadromuzu ve fiziki çalışmalarımızı güçlendiriyor, hemşerilerimize hizmetin en güzelini vermeye çalışıyoruz. Hastanemizde birkaç önce çok ciddi bir vakanın ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Tecrübeli doktorlarımızın büyük gayreti ile kalbi duran bir hastamız yaklaşık  6 saatlik bir ameliyatın ardından hayata döndürüldü. Ciddi bir by-pass ameliyatı geçiren İsmail Yıldız kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sağlık alanında tüm hizmetleri burada hastalarımıza sağlamaya çalışıyoruz. İnsanlarımızın artık başka memleketlere gitmelerine gerek duymayacak kadar çalışmalarımızı ekipman ve fiziki anlamda doldurmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı için hiçbir şeyden kaçmıyoruz. Gerekli tüm yatırımları yapmaya devam ediyoruz.”

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2019, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195