Title of a News Article

ABD'den geldiler...

.

ABD'den geldiler...
banner206
 OSM Ortadoğu Hastanesi Amerika'dan gelen doktoradaylarına staj imkânı sunuyor. Chicago'da bulunan Universityof Chicago, Loyola, IIT, Depaul ve Milwakeüniversitelerinden gelen 26 kişilik grup 2 hafta boyuncahastanedeki sağlık faaliyetlerini gözlemleyecek.

Amerikalı doktor adaylarının stajından sorumlu HemşirelikDirektörü Hatice Uğur Sayın, geçen yıl da Irak’tan öğrenci kabul ettiklerini hatırlatarak şöyle konuştu:

Amerika’dan gelen Tıp öğrencilerine hastanemizde gözlem yapma imkânı sunduk. 4 kişilik gruplar halinde farklı farklıbölümlerde görevlendirilip 2 hafta bizdeki sistemin nasıl çalıştığını öğrenecekler.

Hasta doktor ilişkisi ve hastanede kullandığımız diğer modern uygulamalar hakkında bilgi edinecekler. Biz de onlarla tanışmaktan ve eğitim süreçlerine katkıda bulunmaktan dolayı oldukça memnunuz.

Elimizden geldiğince faydalı olmaya çalışacağız. Şu konun da altını çizmek istiyorum. Bu arkadaşlarımız henüz öğrenci ve burada bulunma amaçları staj. Yani sadece gözlem yapıyorlar herhangi bir uygulama yapmıyor.

Hasta ile iletişime geçmiyor ancak hemşire ile birlikte dolaşarak gözlemlerde bulunuyor” dedi.

Grup üyelerinden Farah Khan "Ben PakistanlıyımAmerika'dabiyoloji okuyorum. Hastaneyi çok beğendim.

Çok modern çok teknolojik bir hastane burası. Bende cerrah olmak istiyorum. Stajımı da cerrahi bölümde yapmak isterim.

Okulumu bitirip doktor olunca Pakistan dönüp orada bir klinik açacağım. Bu staj benim için çok güzel bir uluslararası deneyim oldu. Organizasyonu yapanlara teşekkür ederim" dedi.


Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2014, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195