Title of a News Article

Akif İnan’da yine aynı rezalet!

Şanlıurfa’da bir dönem kentin en modern hastanelerinden biri olan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde rezalet üstüne rezalet yaşanıyor.

Devletin büyük oranda zarara uğratıldığı 500 Yatak kapasiteli olan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktor ve temizlik zafiyeti devam ediyor. Daha önce kentte yerel ve ulusal basın tarafından defalarca gündeme taşınan hastanedeki lavabolar ve bazı bölgeler adeta mikrop saçıyor. Hastanenin birçok bölgesinde kırık olan çöp kovalarının yenilenmediği, çöp kovaları içerisine sürekli çöp poşetleri konulması gerekirken, sadece bir poşet içerisinde toplatılarak zaman zaman döküldüğü söyleniyor. Hastanede sıvı sabun başta olmak üzere, kağıt havlu, tuvalet kağıdı, çöp kovası, çöp poşeti ve diğer temizlik malzemelerinde olmaması hijyen açısından büyük sıkıntı çıkarıyor. Öte yandan bazı hasta yakınlarının da yıkanan yatak çarşaflarının temiz olmadığı konusunda şikâyet ettikleri öğrenildi.

 

VATANDAŞLAR TEMİZLİKTEN ŞİKÂYETÇİ

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden vatandaşlar, hastanedeki temizliğin yeterince yapılmamasından dert yanarak, “Peçete, sabun gibi temizlik malzemelerini bulmakta zorlanıyoruz. Tuvalet ve lavaboların çok hijyenik olduğu söylenemez yeterince hijyenik değil belki günlük temizlik yapılıyordur ama çokta hijyenik değil. Burası hastane sürekli temiz olması gerekiyor ama maalesef tam anlamıyla temizlik yok. Bunun yanında birde hastane de park sıkıntısı da var. Çocuğumu acile getirdim ama aracımı uzağa park etmek zorunda kaldım.” Dediler.


SORUŞTURMA AÇILMASI BEKLENİYOR

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili ve aynı zamanda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Faruk Çelik başta olmak üzere, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün bu konuda soruşturma başlatmasını isteyen vatandaşlar, “Burası bir hastane şifa dağıtması gerekirken tam tersine hastalık saçıyor. Bu tür şeylere neden göz yumarlar anlamış değiliz. Buradaki rezalete dur demeleri için illa birilerinin ölmesi mi gerekiyor. Yetkililerin bu konuya acil olarak el atmaları gerekiyor.” Diye görüş belirttiler. (urfatv.com)

 



















Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2016, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195