Title of a News Article

Anne adaylarına müjde

.

Anne adaylarına müjde
banner206
 Bebek sahibi olamayan çiftler için, kentte yeni bir yöntemle tüp bebek hizmetine başlanacağı bildirildi. Spermlerin 6 bin kez büyütülerek incelenebildiği yöntem ile gebelik oranının daha da arttığı kaydedildi. 

Dünya'da erkek infertilitesine (kısırlık) bağlı olarak gelişen çocuk yapamama sorununun çözümü için uygulamaya konulan IMSI adı verilen yöntemin artık Şanlıurfa'da da uygulanacağı belirtildi. Özel bir hastanenin Tüp Bebek Ünitesi Sorumlusu Op. Dr. Ahmet Özdoğru, 2004 yılından itibaren dünyanın bazı ülkelerinde kullanılan yöntemin tüp bebek tedavisinde önemli avantajlar sunduğunu kaydetti. Bu yöntemin kullanıldığı merkezlerde başarı oranının yüksek olduğuna dikkat çeken Özdoğru, şunları söyledi: 

"Dünyada 2004 yılından itibaren kullanılmaya başlanan IMSI yöntemi özellikle erkek infertilitesi olan hastalar için bir avantaj sağlamaktadır. Erkeğe bağlı infertiliteyi araştırırken normal şartlarda spermleri 800 kat büyük şekli ile görüyorduk ancak IMSI yöntemi sayesinde spermleri 6 bin kez büyümüş şekilde görüp daha doğru seçimler yapabiliyoruz. Sağlıklı olma ihtimalleri yüksek olan spermleri seçerek döllenen yumurta sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Bu şekilde gebelik oranlarının biraz daha yüksek olmasını sağlıyoruz. 10 yıl önceki bir teknolojinin Şanlıurfa'daki bir hastanede uygulanmaya sokulması bence gurur verici, çünkü dünyadaki bu yenilikleri bırakın Urfa'ya Türkiye'ye getirmek bile uzun zaman alıyor. Tüp bebek tedavisinde böyle bir avantajı halkımızın hizmetine sunduğumuz için gururluyuz." - ŞANLIURFA

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 19:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195