Title of a News Article

Aslan payı Şanlıurfa’nın

.

Aslan payı Şanlıurfa’nın
banner206

Sağlık Bakanlığının 74’üncü dönem atamalarında Şanlıurfa’ya 119 yeni doktor atandı.

Atanan doktorlar arasında Türkiye ölçeğinde sayılı olan Romatoloji uzmanı, yine Türkiye’de ender sayıda bulunan Perinataloji Uzmanı (riskli gebelik uzmanı) İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları, Neonatoloji Uzmanı ve Tıbbi Mikoloji Uzmanı bulunuyor.

 

‘ŞANLIURFA SAĞLIKTA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR’

Sağlık Bakanlığı tarafından 2 ay önce Şubat ayında 73. Dönem atamalarında 72 ve 74.dönem atamalarında 119 olmak üzere toplam 191 doktor ataması ve geçtiğimiz ay içerisinde 512 yardımcı sağlık personeli ataması ile Aslan payını Şanlıurfa Kamu hastaneleri Birliğine bağlı hastaneler almış oldu.

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz Dr.M. Cihan EKMEN; Sağlık Bakanlığı'nın hedefi hastaneleri 5 yıldızlı otel şekline getirip hizmet vermek ve kalite standartlarını arttırmaktır.2 ay içerisinde ilimiz hastanelerine atanan 191 doktor ve 512 yardımcı sağlık personeli bunlar içerisinde de özellikli branş dediğimiz ebe, hemşire ve yanı sıra Elektronörofizyoloji, iş ve uğraşı terapisi, çocuk gelişimci gibi branşlar ve atanan hekimler içerisinde bir çok bölgede, bir çok ilde bulunmayan özellikli branş dediğimiz branşlar var, bunlar içerisinde Türkiye ölçeğinde sayılı olan Romatoloji uzmanı, yine Türkiye’de ender sayıda bulunan perinataloji uzmanı (riskli gebelik uzmanı) uzmanı, İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları, Neonatoloji uzmanı ve Tıbbi Mikoloji uzmanı bulunuyor. Sağlık bakanlığının ilimize göstermiş olduğu özveriden dolayı teşekkür ediyorum, bu atamalar sağlık çalışanlarını sevindirmiştir.

 

VATANDAŞLAR ŞEHİR DIŞINA GİTMEYECEK

Genel Sekreter Ekmen; Romatoloji Uzmanı, Perinataloji Uzmanı, , İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları, Neonatoloji Uzmanı ve Tıbbi Mikoloji uzmanı, Hematoloji uzmanı, Yoğun Bakım uzmanı gibi branşlar ilimizde hizmet vermeye başlayacaklar, böylelikle hastaların il dışına gitmeden kendi yaşadıkları yerlerde tedavileri olmalarına olanak sağlandı, Şanlıurfalı vatandaşların tedavi olmak için il dışına gitmelerine gerek kalmadan hastanelerde tedavi olmaları için çalışacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2017, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142