Title of a News Article

Bağımlı olma özgür ol...

Bağımlı olma özgür ol...
banner206
  Eyyübiye Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Bağımlı olma, özgür ol' projesinde gençlere ve ailelere sigara, uyuşturucu, madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan korunulması amacıyla etkinlik düzenlendi.

Eyyübiye Belediyesi'nin bağımlılıkla mücadele kapsamında başlattığı 'Bağımlı olma, özgür ol' projesi kapsamındaki etkinlik, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı. Etkinliğe Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve eşi Ayşe Ekinci, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, eşi Asuman Tipioğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Necmettin Sağlam, kurum müdürleri gençler ve aileler katıldı. Etkinlikte konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, projenin asıl amacının gençleri sigara, alkol uyuşturucu ve teknolojik bağımlılık konusunda bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Ekinci, şunları söyledi:

"Eyyübiye Belediyesi olarak yürüttüğümüz 'Bağımlı olma, özgür ol' projesi kapsamında alacağımız bazı önleyici tedbirlerle genç kuşağın kötü alışkanlıklarla buluşması engelleyeceğiz. Bu sayede toplumun alkol, sigara, madde bağımlılığı ve internet gibi kötü alışkanlıklardan kurtulmuş olacaktır. Gençliği, gençlerini ihmal eden, geleceğini imha eder. Geleceğimizin sıkıntıya girmemesi adına, ülkede yaşanan bazı sıkıntıların da farkında olarak bizlerin her zaman teyakkuzda olması gerekiyor. Terör örgütlerinin suiistimal edebilecekleri karanlık bir nokta gençlerimizi bırakmamamız gerekiyor. Hem fiziki manada hem de sosyal manada yapılması gerekenler var. Madde bağımlılığı büyük bir tehlikedir. Biz bu tehlikenin farkındayız. Bu bağımlılık Terör örgütleri tarafından suiistimal da ediliyor. Tabi bu konuda Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğümüzün özellik ile maddeye erişim konusunda çok ciddi çalışmalarının olduğunu biliyoruz.Maddeye erişenlerin ıslah edilmesi konusunda Belediye olarak biz çalışmayı yürütüyoruz. Bu konuda Türkiye'de 3'üncü açtığımız YEDAM'daki uzman psikologlarımız şu ana kadar 512 vaka ile birebir görüşme yapıp onları topluma kazandırma konusunda gayret gösterdiler. Bizim amacımız kurtarılan genç sayısının artması değildir, asıl amacımız madde erişimini engelleyip madde bağımlısı olmayan bir gençlik yetişmesine vesile olmaktır. Bizler tehlikenin farkındayız."

İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ise, "Geleceğimizin teminatı evlatlarımız, gözümüzün ışıkları, devlet olarak, millet olarak sizleri her türlü zararlı akım ve cereyandan korumak bizim boynumuzun borcudur. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Bunu başarmak için de ailelerin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Sağ olsunlar onlar da bizlere yardımcı oluyorlar. Bizler de bu konuda sosyal belediyecilik ve toplumsal sorumluluk adına böyle bir projeyi gerçekleştiren Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci  ve ekibine teşekkür ederim" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2017, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142