Title of a News Article

Bakan Koca’dan Urfa açıklaması…

Bakan Koca’dan Urfa açıklaması…
banner206

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vaka sayılarının ele alındığı Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Son dönemde; İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, İzmir, Denizli ve Kahramanmaraş'ın da olduğu bazı illerimizde vaka sayılarında artış yaşandı. Koca, filyasyonu sahada yoğun yapmakla Şanlıurfa’da sonuç aldıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. Vaka sayılarında son dönemde; İstanbul'da yüzde 50, Ankara'da yüzde 4, İzmir'de yüzde 5, Bursa'da yüzde 35, Kocaeli'de yüzde 30, Denizli'de yüzde 35, Balıkesir'de yüzde 50, Kahramanmaraş'da yüzde 25 ve Bilecik'te yüzde 50 artış yaşandı.Son Dakika: Son bir ayda 9 ilimizde vaka sayılarında artış yaşandı.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Koronavirüsle artık çok şey biliyoruz. Kuralların sonuçları hakkında, somut, ölçülebilir tecrübelerimiz var. Salgının maske, mesafe ve temizlik tedbirlere uyuldukça gerilediği, uzaklaştıkça tırmanışa geçtiğini görüyoruz.

GRİP VE KORONAVİRÜS

DSÖ iki gün önce 12 Ekim'de grip güncelleme raporunu yayınladı. Grip vakalarının azalması sonucunu maske, sosyal mesafe ve el hijyenine bağlamaktadır. Ekim ayındayız. Koronavirüse karşı alacağımız tedbirlere uyarsak iki hastalıktan korunmuş olacağız.

Bilim Kurulumuz özellikle bizim Türkiye olarak toplumsal farklılığımızı göz önüne alarak evdeki kişilerle birlikte 10 kişiyi geçmemek şeklinde aile içi temasların mümkün mertebe azaltılması konusunda tavsiye ve önerisi oldu.

“URFA’DA SONUÇ ALDIK”

Şu dönemde artış olan illerimizde tedbirlere uymakla, filyasyonu sahada yoğun yapmakla sonuç aldığımızı çok iyi biliyoruz. Bunu Diyarbakır, Urfa, Ankara'da gördük. Şu an Ankara'daki yüzde 5 dediğimiz artış hastanelerde yatışlara yansıması olmadı. Bu yükselişin nasıl düşebileceğini toplum olarak da biliyoruz. Toplumun hassasiyet gösterip maske ve mesafe noktasında kalabalık oluşturmaması noktasında hassasiyetle, semptom olduğu takdirde farklı, değişken tedavilerimiz söz konusu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195